Zaterdag 1B: VELO wint thuis ruim van sv Nootdorp

Na twee nederlagen op rij was VELO toch wel verplicht om aan deze negatieve reeks een eind te maken. De wedstrijden tegen sv Nootdorp kennen wel een patroon: de thuisclub wint telkens en de bezoekers gaan zonder punten naar huis. Ook dit seizoen hetzelfde patroon. Uit verloor VELO duidelijk met 3-1 en thuis was VELO oppermachtig en werd sv Nootdorp met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Tekst: Louis de Letter          |    Foto’s: Theo Verbraeken

VELO, met Lars de Jong in de spits voor de geschorste Tony van den IJssel, ging voortvarend van start en kwam in de zevende minuut al op voorsprong. Lars de Jong, diep gestuurd door Mart Dubbeld, zag zijn voorzet voor het doel bij de tweede paal ingeschoten door Roderick Meinema: 1-0. Daarna enkele gevaarlijke situaties van sv Nootdorp voor het VELO-doel uit corners van Jop Verhagen en een voorzet van Jens Raven, maar de kopballen van Jardel Drenthe en Rodney Ebing troffen geen doel. sv Nootdorp hield VELO onder druk met vooral weer corners en vrije trappen zonder echt gevaar of doelman Jari Puister wist daar wel raad mee.

Verdubbeling

In de laatste vijf minuten van de eerste helft zag de diep gestuurde Roderick Meinema een eerste inzet nog onderschept door sv Nootdorp-doelman Michael de Leeuw, maar in de 43e minuut stond hij wel aan de basis van de verdubbeling van de voorsprong. Roderick Meinema kon vrij opkomen aan de rechterkant en na een perfecte voorzet kon Ricky van Mierlo bij de tweede paal de 2-0 noteren.

In het begin van de tweede helft weer snel succes voor VELO. Roderick Meinema kopte een diepe bal door op Ricky van Mierlo die handig de sv Nootdorp-doelman uitspeelde en eenvoudig met zijn tweede doelpunt de 3-0 op het scorebord bracht. In de 51e minuut bijna weer succes voor topscorer Ricky van Mierlo, maar deze keer zag hij zijn te wild ingeschoten inzet over het doel gaan. sv Nootdorp probeerde het wel om meer in de wedstrijd te komen, maar de echte overtuiging ontbrak om iets aan die ruime achterstand te doen. Ook VELO miste het juiste vizier bij doelpogingen van Irshan Jagbandhan, Mike Das en Gino van de Water.

In het laatste kwartier kwamen Abel Dries, Joey Kouters, Sietse Fidom en Max Spilker nog in het veld voor Gino van de Water, Roderick Meinema, Lars de Jong en Benjamin el Amrani. Abel Dries zag een inzet in eerste instantie nog gestopt worden door de sv Nootdorp-doelman, maar in de rebound passte hij de bal op Delano Vogel, die onreglementair werd gevloerd door een verdediger van de bezoekers. De door scheidsrechter Akkaya terecht toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door topscorer Ricky van Mierlo: 4-0. Dat sv Nootdorp in de extra tijd via een strafschop van Jop Verhagen nog de spreekwoordelijke eer kon redden (4-1) had louter statistische waarde.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Akkaya bij VELO weer blijdschap met deze ruime en verdiende overwinning en zal sv Nootdorp in de laatste drie wedstrijden nog punten moeten pakken om uit de problemen te blijven.

Aanstaande zaterdag speelt VELO de resterende twintig minuten van de gestaakte wedstrijd tegen sv Den Hoorn. Met een 2-0 voorsprong en tegen tien man moet VELO toch wel in staat zijn om de drie punten in huis te houden.

 

Lees verder
Net binnen