Zaterdag 1B: HVV pakt drie belangrijke punten tegen VUC

Een spectaculaire Haagse derby was het affiche op sportpark Het Kleine Loo. Voor beide teams, VUC en HVV, was het belangrijk om de drie punten binnen te halen, waardoor eventueel degradatie of nacompetitie kon worden ontlopen. Na een slaapverwekkende eerste helft was het toch HVV, dat in de slotfase van de wedstrijd toesloeg. Het werd uiteindelijk 1-2 overwinning voor HVV.

Tekst: John Carlier      |      Foto’s: Winfried Klos

Bij aanvang van de wedstrijd en de hele verdere eerste helft werd geen moment de indruk gewekt dat er sprake was van een belangrijke wedstrijd. Er kwamen zelfs opmerkingen bij het publiek, die het gevoel hadden alsof ze naar een vriendschappelijke wedstrijd keken. Er was geen enkele sprake van strijdvaardigheid voor de punten.

Een feit is wel dat het in de eerste minuut al 0-1 had kunnen staan voor HVV. Een prachtige aanval vanaf de aftrap, waarbij de bal direct bij Wouter Vrijmoet kwam, die een perfecte voorzet gaf waarna Connor Coward de bal in één keer op de pantoffel nam. Helaas voor hem kwam zijn harde schot recht in de handen van doelman Nick Hasper.

Na deze mogelijkheid speelde het spel zich voornamelijk af op beide helften, waardoor de goed fluitende scheidsrechter Cor van Elswijk het gemakkelijk had en nauwelijks behoefde te lopen. In het slot van de eerste helft kreeg Alex Burghouwt nog de mogelijkheid om te scoren. Bij de eerste kans kon hij alleen op de keeper afgaan, maar uiteindelijk schoot hij hoog over. Bij de tweede mogelijkheid kwam hij alleen voor de keeper, die al vallend een doelpunt kon voorkomen. Een tegenvallende eerste helft die zonder doelpunten werd afgesloten.

Omdat beide trainers toch de intentie hadden om die drie punten binnen te halen, begon VUC de tweede helft met Jordy Brouwer en bij HVV kwam Felipe Bello in het veld. Maar ook deze wissels brachten nog niet de gewenste omschakeling in het spel. Vervolgens bracht VUC ook Shyvannie Lampe nog in het veld. Wel werd aan beide kanten nog een corner geforceerd waarbij VUC en het publiek dachten dat er vanuit de corner werd gescoord, maar de bal werd net voor de doellijn weggetrapt. De assistent-scheidsrechter stond goed gepositioneerd om te oordelen dat het juichen onterecht was.

Geheel onverwachts werd het beeld na deze situatie anders. Voor beide teams kwamen er mogelijkheden om te scoren. Het was Joppe Dekker die tweemaal keeper Nick Hasper testte, die er ook twee keer voor zorgde met een fantastische reflex dat de HVV-er van het scoren werd afgehouden. En in de zevenenzestigste minuut kon Alex Burghouwt van HVV nog binnenkoppen, maar zijn inzet ging net over.

Nadat HVV nog wel een corner kreeg, was het Ole de Mooij die bijna zijn eigen keeper met een terugspeelbal verraste, maar uiteindelijk het speltuig via de paal de achterlijn zag passeren. Doordat beide teams toch een doelpunt probeerden te maken, ging het spel over en weer, waarbij ook Levi Schipper van VUC de mogelijkheid had om te scoren, maar zijn schot ging over. Hierna was het weer de beurt aan Connor Coward van HVV, die zijn harde schot perfect gestopt zag worden door Nick Hasper.  Ook invaller Felipe Bello probeerde het nog met een afstandsschot, maar zag de bal hoog over gaan. In de slotfase sloeg HVV wel toe en bracht via Joppe Dekker en Connor Coward de stand op 0-2.  Ondanks deze stand gaf VUC het nog niet op en werden de pinguïns in de laatste minuut beloond met een tegentreffer 1-2. In de extra tijd werd het nog spannend, waarbij zelfs nog twee gele kaarten werden uitgedeeld. Maar uiteindelijk bleef de stand onveranderd: 1-2.

Met deze uitslag en het verlies van sv Nootdorp en sv Den Hoorn staat HVV in de veilige zone, maar er moeten nog drie wedstrijden worden gespeeld. Voor VUC zijn de zorgen groter geworden, maar of continuering van de eerste klas haalbaar is, moet wel als zeer klein gezien worden.