Zaalvoetbal: zvv Den Haag 2 haalt titel binnen, maar kan niet promoveren

Afgelopen week was er in de eredivisie zaalvoetbal een dubbelprogramma gepland vanwege de opgelopen achterstand door de extra interlands van het Nederlands team. Daarnaast was het voor de meeste clubs die Haaglanden Voetbal volgt, ook de laatste wedstrijd in de competitie.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

RKAV Volendam – zvv Den Haag

In de Volendamse sporthal De Opperdam had de ploeg van de geschorste coach Gerald Baars geen gemakkelijke wedstrijd. De thuisploeg won vrij gemakkelijk, na een ruststand van 7-1, met 14-2. De scheidsrechters, vader en zoon Koene, zagen Khalid Guermat tweemaal scoren en toonden ook tweemaal de gele kaart aan Guermat. Namens RKAV Volendam scoorden verder Nick Schilder (4x), Azzedine Sout (2x), Robin Kwakman, Kik Braspenning, Tim Taylor, Daan Appel, Tom Smit en Colin

zvv Den Haag – zvv Eindhoven

zvv Den Haag deed zichzelf te kort tegen zvv Eindhoven. zvv Den Haag begon furieus aan het duel en zette vol druk op de tegenstander. zvv Eindhoven wist daar in het begin zeker geen raad mee. De thuisploeg miste echter kans op kans gemist, met als dieptepunt het missen van een strafschop door Shwendel Cijntje. Door een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Ilias Achenteh (zvv Eindhoven) kwam zvv Den Haag in de twaalfde minuut op een 0-1 achterstand. zvv Den Haag liet zich niet ontmoedigen en bleef enthousiast de aanval zoeken. Maar vier minuten later viel de treffer weer aan de andere kant via Mourad Souidi, waarmee de ruststand van 0-2 werd bereikt.

Positief

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, zvv Den Haag aandringend en zvv Eindhoven loerend op de counter. Oussama Zayzaoui hield met enkele goede reddingen zvv Den Haag in de race. De beloning voor het goede spel kwam pas in de eindfase. Een vloeiende aanval werd bekroond met de aansluitingstreffer door aanvoerder Morad Chalhi 1-2. zvv Den Haag wilde meer en joeg zvv Eindhoven op en in de laatste minuut maakte Mo Ouarraki met een geplaatst schot de gelijkmaker: 2-2. Sportcampus Zuiderpark ontplofte. Djamairo Richters had de winnende op zijn schoen in de laatste seconden van de wedstrijd, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Positief is dat zvv Den Haag is blijven knokken voor een resultaat, maar als het team gewoon de kansen had benut was zvv Eindhoven gewoon zonder een punt naar huis gegaan.

1e divisie A

FC Westland – Scagha’66

FC Westland speelde zich veilig na winst op kampioen Scagha’66. De ploeg van coach James Dhanai won op eigen kracht met 8-5. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Topklasse B

Er werden naast wedstrijden in de laatste ronde, ook inhaalduels afgewerkt.

HBSS – FC Westland 2

Dit duel werd eerder dit seizoen in de achttiende minuut gestaakt bij stand van 1-0 in het voordeel van het Schiedamse HBSS. Scheidsrechter Remko Lochtenberg zag met veel toeschouwers op de tribune een hectisch duel. HBSS won uit eindelijk met 5-4. Doelpuntenmakers van HBSS waren Rudrick Pop (3x) en Batuhan Saglam. Voor de ploeg van coach Joey Howldar (FC Westland 2) scoorden Karam Boukhari, James Dhanai, Morad Naimi en Mouhsine El Arnouki

Rotterdamse Studenten – FC Westland 2

In sporthal Woudestein van de Erasmus Universiteit speelde FC Westland 2 gelijk tegen Rotterdamse Studenten. Na een ruststand van 1-1 werd het 3-3. Voor FC Wetsland troffen doel James Dhanai (2x) en Soufiane Aarabe.

Multicult – Zuid West DH

De bezoekers speelde een prima duel in Sportcampus Zuiderpark, mede doordat Multicult wederom niet met haar sterkste team aantrad, onder meer zonder Samir Oulhani en Ali Boussaboun. Na een  ruststand van 2-5 won Zuid west DH met 5-10. Namens Multicult scoorden Ismaël Benhammouch, Ibrahim Achalhi (beiden 2x) en Khalid Aamran  en voor Zuid West DH schoten raak Mohamed el Haddioui, Mounir Madrouni (beiden 4x), Redouan Azouagagh en Mohamed Aharaouil.

zvv Den Haag 2 – ASW

Het reserveteam van zvv Den Haag begon zeer goed aan hun kampioenswedstrijd. Al zeer snel scoorde Mo Ouarraki het openingsdoelpunt. Door een domme overtreding van zvv Den Haag-doelman Elias Chouardi toonde scheidsrechter John Duiker een gele kaart en ASW, dat overigens zonder wissels speelde, mocht een strafschop nemen. Marwan Fennich wist daar wel raad mee en scoorde de 1-1. Nog voor de rust wist zvv Den Haag 2 op voorsprong te komen via doelpunten van  Mo Ouarraki en Shwendel Cijntje: 3-1.

Na de rust had zvv Den Haag 2 geen kind meer aan ASW en liep vrij gemakkelijk door de Waddinxveense muur en bouwde een 6-1 overwinning op met als doelpuntenmakers Mo Ouarraki (uit een strafschop en een gele kaart voor ASW-doelman Houssain Houssini), Brahim Saidi en Randall Labordus.

Mede door dit resultaat werd zvv Den Haag kampioen in de Topklasse, maar mag het niet promoveren naar de eerste divisie vanwege het feit, dat het eerste team is gedegradeerd naar dit niveau. Bij de foto het kampioensteam van zvv Den Haag 2.

Hoofdklasse C

zvv Den Haag 3 – Tutor

De Delftse studenten van Tutor wonnen in Sportcampus Zuiderpark met 3-5 van zvv Den Haag 3. Scheidsrechter Mete Acer en zijn secretaris John Duiker zagen namens zvv Den Haag Ronaldo Minta (2x) en João Pieris scoren en namens Tutor waren succesvol Kenji Flores (3x) en Raf van Oosterhout (2x).  Voor zvv Den Haag 3 was dit de laatste wedstrijd en eindigt de ploeg op de zesde plaats. Tutor staat op de vijfde plek, maar er staat nog een restant van 38 minuten (bij stand van 3-0 in het voordeel van Tutor) tegen GLZ Delfshaven open, maar het is de vraag – gelet op de stand – of dit duel nog zal worden uitgespeeld.

Stanga – Olympia GO

Het restant (15 minuten bij een stand van 5-2 in het voordeel van Stanga) van het treffen tussen Stanga en Olympia Go werd niet gespeeld omdat Olympia GO niet is komen opdagen. Voor Olympia GO was dit de vierde maal, dat de ploeg niet is opgekomen bij een wedstrijd. Het bevreemdt alle verenigingen dan ook, dat Olympia GO niet door de KNVB uit de competitie is genomen.

Ook wedstrijd Stanga – ASW 2 staat nog open, waar geen datum voor is gepland. ASW 2 is dit seizoen ook driemaal niet komen opdagen. Ook hier wordt vreemd tegenaan gekeken. Voor Stanga is het zeer belangrijk voor het kampioenschap en promotie naar de Topklasse. Stanga staat op dit moment vier punten achter op koploper Deltasport (dat overigens al klaar is met de competitie).