Zaalvoetbal: Verlies vrouwenteam zvv Den Haag, vanavond duel tegen Drs.Vijfje

Een sterk startend zvv Den Haag Vrouwen verloor onnodig door persoonlijke fouten, ondanks het goede spel van de ploeg onder leiding van aanvoerster Ramona van der Harst (foto), die de band droeg bij afwezigheid van Priscilla de Vos.

Het Haagse trainersduo René Havermans en Jeffrey Brand (en sidekick Jeroen Blommaert) begon met ‘regisseuse’ Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Caroline Verleg en Angelica Hertstein. Een ijzersterk blok, dat verrassend uitstekend met elkaar samenwerkte en uiterst professioneel het spel dicteerde.

Uitblinkster

Topkeepster en Oranje-international Bianca Troost van Futsal Rotterdam Vrouwen schitterde in dit duel met haar verre doelgerichte uitworpen. Uitblinkster Angelica Hertstein vierde haar rentree met twee goals. Ook topspeelster Caroline Verleg bekroonde haar goede spel met een treffer na een fantastische driehoekcombinatie met Ramona van der Harst en Romy Scherpenzeel.

Priscilla Mesker, Esmeralda van den Heerik, Sylvana Den Boer, Larissa Boerenstam vormden het andere blok. Keihard werken, kansen creëren en alles geven was het motto ook van dit blok. Het scoreverloop was niet bepaald in het voordeel van Den Haag. Rotterdam kwam steeds in ‘pole position’ qua tussenstand. Weliswaar scoorde Caroline Verleg de 0-1, maar daarna boog Rotterdam nog voor rust de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Verbeterpunt

Na de pauze vergrootte Rotterdam de score tot 4-1. zvv Den Haag kwam knap terug tot 4-2 en 5-3, maar op het moment dat de aansluitingstreffer werd verwacht, scoorde Rotterdam weer door veelal persoonlijke fouten aan Haagse zijde. zvv Den Haag speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar verzuimde vaak zichzelf te belonen in een sterke fase van de wedstrijd. Dat is niet alleen jammer, maar het betekent ook een verbeter- en aandachtspunt.

De Haagse ploeg is nu veroordeeld tot het spelen van een ‘overbruggingswedstrijd’ tegen Drs. Vijfje, vanavond om 20.30 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Lees verder