Fotograaf Folkert Hoogslag onverwachts overleden

Diepbedroefd moeten wij melding maken van het in de nacht van maandag op dinsdag onverwachts overlijden van onze fotograaf Folkert Hoogslag (65).

Folkert Hoogslag maakt al vele jaren (in het begin nog samen met zoon Martin) deel uit van het team van Haaglanden Voetbal als vaste fotograaf bij – voornamelijk – de wedstrijden in het Westland.

Hij was net gepensioneerd als centralist bij de politie bij het operationeel centrum eenheid Den Haag. Hij rondde de fotovakschool af en begon in 1995 als sport- en algemeen persfotograaf bij het Westlands Fotobureau van Richard Hoogeveen. Hoogslag leverde via Haaglanden Voetbal ook bijna wekelijks foto’s af voor het AD en haar regiobladen Haagsche-, Westlandse- en Delftse Courant.

Vorige week was Folkert nog aanwezig bij onze meeting met fotografen, afgelopen zaterdagochtend meldde Folkert zich in de vroege ochtend af als fotograaf voor het duel tussen sc Monster en sv Houtwijk, omdat hij met griep te bed lag.

Folkert Hoogslag laat echtgenote Géke, kinderen Martin en Esmé met partners en twee kleinkinderen na. De crematie is zaterdag 6 mei in besloten kring.

Wij willen Folkert nog veel dankzeggen voor de vele foto’s die hij geleverd heeft, de fijne samenwerking en wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie heel veel sterkte toe in de komende moeilijke periode.

Namens Haaglanden Voetbal, Ton Beije (hoofdredacteur)

Lees verder