Bij Graaf Willem II VAC denkt men voorzichtig aan kampioenschap in 4D

Bij zaterdag vierdeklasser Graaf Willem II VAC is men voorzichtig plannen aan het maken voor het geval de 111-jarige vereniging na 56 jaar weer eens kampioen zou worden. In het meer dan waarschijnlijke geval dat het op de laatste competitiewedstrijd bij Moerkapelle op 27 mei aankomt, kan het team van trainer Jan de Jong in ieder geval rekenen op de komst van een bus met supporters.

Tekst: Peter Petit

Een eventueel kampioenschap wordt later bij terugkomst gevierd in het clubhuis. De traditionele schaal bij een kampioenschap is door de KNVB inmiddels vervangen door een medaille voor iedere speler en staflid.

Twee punten

De ploeg uit Wassenaar staat met nog drie wedstrijden te gaan twee punten voor op enige concurrent IJVV de Zwervers uit IJsselmonde. Bovendien hebben ‘de graven’ een beter doelsaldo. Voor beide teams staan nog drie duels op het programma. Na dit vrije weekeinde ontmoet Graaf Willem op 13 mei in Leidschendam SEV, een week later komt RVC Celeritas naar de Roggewoning en het sluitstuk van deze competitie is dus op 27 mei in Moerkapelle. De Zwervers speelt nog tegen FC Zoetermeer, NOC Kralingen en vv Haagse Hout.  Voorzitter Remi Smeets (foto) van Graaf Willem gaat ervan uit dat zijn spelersgroep voor komend seizoen grotendeels intact blijft.

Lees verder