Vaste kern blijft Tweede Divisionist Scheveningen trouw

De Technische Commissie van Scheveningen is verheugd om te kunnen melden dat zij met een groot deel van de Scheveningse selectie een overeenkomst heeft bereikt om nog minimaal een seizoen met elkaar door te gaan.

In navolging van het doorlopende contract met Lorenzo van Kleef heeft Scheveningen zich verzekerd van het blijven van deze vaste kern. Deze zal volgend seizoen het geraamte van de Scheveningen-selectie moeten vormen.

Lipman vertrekt

Scheveningen heeft zich voor een extra jaar verzekerd van de diensten van doelman Sven van der Maaten (foto). De keeper wil ook volgend seizoen graag een bijdrage leveren aan de eventuele successen en heeft in overleg met de Technische Commissie besloten om ook volgend seizoen voor de Tweede Divisionist uit te komen. Daartegenover staat wel het vertrek van Kenny Lipman. Hij zal volgend seizoen zijn keeperskunsten vertonen bij tweedeklasser HVC’10.

Betrouwbaar

Van der Maaten, die drie jaar geleden over kwam van profclub Telstar, heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een zeer betrouwbare sluitpost, die zijn plek heeft gevonden op Houtrust. Met zijn keeperskwaliteiten heeft hij de afgelopen seizoenen een bijdrage gehad aan de resultaten van Scheveningen in de Jack’s League.

Verdedigende zekerheid 

Daarnaast kan de selectie van Scheveningen volgend jaar ook gebruik maken van de diensten van een aantal zeer gewaardeerde verdedigende krachten. Met trots kan het melden dat Ruben Koorndijk, Kevin Gómez-Niëto, Gautam Kalpoe en Robert van Koesveld ook volgend jaar de clubkleuren van Scheveningen verdedigen. Daarnaast heeft Jari de Jong een doorlopend contract en is ook hij volgend seizoen nog te bewonderen op Houtrust.

Gebroederlijke liefde

Evenals de verdedigende blijvers heeft de Technische Commissie van Scheveningen zich ook nog voor minimaal één seizoen verzekerd van de diensten van de gebroeders De Vlugt. Mitchell is momenteel niet meer weg te denken uit de Scheveningen-selectie en ook Ricardo heeft momenteel zijn plek binnen de club helemaal weten te vinden. De broers staan allebei precies voor waar Scheveningen om bekend staat, SVV: Strijd, vastberadenheid en vechtlust. Deze kwaliteiten zijn een perfecte match met de club en beide partijen zijn dan ook zeer tevreden over de verlenging van de samenwerking.

Scheveningen DNA

De selectie van Scheveningen herbergt ook komend seizoen het nodige Scheveningen DNA, daar de zelfopgeleide Barry Rog, Mitchell Buijs en Michael de Niet ook komend seizoen de club zullen vertegenwoordigen. Het drietal heeft de afgelopen jaren haar plek in de Scheveningen-selectie dubbel en dwars verdiend door geduld en hard werken. Hiermee zijn zij het perfecte voorbeeld voor de jeugdleden op Houtrust. Met hard werken, het juiste talent en het geduld kan een speler ver komen. Daarnaast is het als Tweede Divisionist ook bijzonder dat een drietal ‘kinderen van de club’ hun doorbraak hebben mogen beleven op topamateurniveau en dat zij wekelijks belangrijk zijn voor zowel de club als hun elftal.

Drietal

Tot slot is Scheveningen ook blij met het aanblijven van het drietal Julian Markvoort Beke, David Kappel en Jaimy Brute. De spelers hebben in goed overleg met de technische staf besloten om ook volgend seizoen deel uit te maken van de Scheveningse selectie van John Blok. Het drietal is sinds dit seizoen nieuw op Houtrust, maar heeft haar draai wel kunnen vinden op Houtrust en dit heeft eraan bijgedragen dat zij graag nog minimaal een jaar voor Scheveningen uitkomen.

Lees verder