KNVB-districtsbeker West II: Westlandia (zo) grijpt naast finale

De zondagploeg van Westlandia is er woensdagavond niet in geslaagd de finale te bereiken van de strijd om de KNVB-districtsbeker West II. De ploeg van trainer Cesco Agterberg werd op De Hoge Bomen – na het nemen van strafschoppen – uitgeschakeld door Nieuwkoop.

Tekst: Ton Beije          |       Aad van der Knaap

Al speelt Nieuwkoop dan op een lager niveau dan Vierde Divisionist Westlandia, het kwam in Naaldwijk sterk uit de startblokken. Binnen drie minuten verdween een schot van spits Sam Vijfhuizen net over het doel van goalie Jordie van Leeuwen.

Na tien minuten een mogelijkheid voor de thuisploeg om de score te openen. Nieuwkoop-doelman Thomas Boekestein kopte buiten de zestien de bal weg, maar precies in de voeten van Hidde van der Arend. Zijn schot van afstand werd echter nog net voor de lijn weggehaald.

Westlandia trachtte de druk op te voeren en zag spits Jeremy van Uunen door de Nieuwkoop-defensie slalommen, maar hij kwam niet verder dan een schot naast. Halverwege het eerste bedrijf kwam Nieuwkoop er nog een keer goed uit via Hamza Elmaraije, maar zijn schot vloog over het Naaldwijkse doel. Niet lang daarna kwam Westlandia aan de leiding. Een goede steekbal van Sem Nijbacker werd door Zion Valies binnengewerkt: 1-0.

Op slag van rust leek Nieuwkoop op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van de bezoekers werd door de scheidsrechter geannuleerd. Met de 1-0 stand gingen de beide teams aan de thee.

Westlandia begon goed aan de tweede helft en was al na vier minuten dicht bij de 2-0. De inzet van Zion Valies eindigde echter op de paal. Drie minuten later gaf het scorebord een 1-1 stand aan. Uit een hoekschop kopte Joris Verweij de bal langs doelman Jordie van Leeuwen: 1-1. Na dik een uur spelen kwam Nieuwkoop verrassend op voorsprong. De treffer kwam echter van een Westlandia-speler. Steve van Kesteren was zo ongelukkig zijn eigen doelman het nakijken te geven: 1-2.

De vreugde aan Nieuwkoop-zijde was echter van korte duur, want vier minuten na de 1-2 stond ook alweer de 2-2 op het bord. De bal werd uit een prima vrije trap van Kai Verbeek door Jeremy van Uunen ingekopt. Met nog tien minuten op de klok wilden beide teams graag het duel beslissen voordat eventueel strafschoppen wachtten. Zeven minuten voor tijd leek Westlandia de buit binnen te halen. Na een voorzet vanaf de linkerflank van Jayden Luiten liet Hidde van der Arend de bal met een lob over doelman Thomas Boekestein verdwijnen richting doel, maar de bal werd nog op de lijn gered door een Nieuwkoopse verdediger. Ook Jeremy van Uunen had de 3-2 nog op de schoen en aan de andere kant redde doelman Jordie van Leeuwen nog uitstekend op een inzet van Thijs van der Zon

En daar bleef het bij, want er werd in de reguliere speeltijd niet meer gescoord: 2-2. En dat betekende, dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. En dat deed Nieuwkoop beter, dus geen KNVB-bekerfinale voor de ploeg van trainer Cesco Agterberg.