Uitspraak WIK op 17 mei, club vreest inhalen duels in tekort tijdsbestek

De KNVB heeft aan de Haagse voetbalvereniging WIK laten weten dat op 17 mei de zaak over het weer mogen deelnemen aan de competitie mondeling wordt behandeld.

De wedstrijden in de vijfde klasse B op 15 april (uit tegen Toofan) en op 1 april (thuis tegen Moordrecht) zijn beide door de scheidsrechter gestaakt. Uit het rapport van arbiter Perreijn, die de leiding had over de thuiswedstrijd tegen vv Moordrecht, blijkt dat de schuld van het staken bij de bezoekende ploeg lag. Aangezien dit de tweede maal is dat de Moordrechtse ploeg betrokken is bij een gestaakte wedstrijd, is de verbazing bij de Zuiderparkers groot, dat zij nog niet mogen voetballen.

Achterstand

Aangezien de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen (foto) nu al een achterstand heeft van vier wedstrijden, is het nog maar de vraag of WIK al haar achterstallige wedstrijden op tijd kan inhalen. In de stand is de Haagse ploeg op een achtste plaats terug te vinden. De achterstand op een plek die recht geeft promotie is daarbij te groot.

Periodetitel

Voor de strijd om de laatste periodetitel is WIK wel volop in strijd gewikkeld. De ploeg heeft na twee gespeelde wedstrijden nog steeds de volle buit. Aangezien de koploper in deze periodetitel, het Goudse ONA, naar alle waarschijnlijkheid kampioen gaat worden en de achterstand op nummer twee Quick slechts zes punten bedraagt, kan WIK deze titel dus mogelijk nog behalen. Mocht de uitspraak echter pas op 17 mei komen, dan moet WIK dus tussen 18 en 27 mei de resterende wedstrijden inhalen. Dat lijkt een nagenoeg onmogelijke opgave te worden. Wordt vervolgd.

Lees verder
Net binnen