Warming-up zaterdag 4C/D: FC Zoetermeer moet restant gestaakte wedstrijd winnen

In dit vrije competitieweekeinde moeten er in 4D toch vier teams uit onze regio aan de bak. In alle twee duels dient de tweede helft nog te worden afgewerkt. Gebeurtenissen met de scheidsrechter in de hoofdrol waren de oorzaak dat de wedstrijden Haagse Hout – FC Zoetermeer en SEV – RVC Celeritas in de rust werden gestaakt.

Tekst: Peter Petit

4e klasse C

Vredenburch – HPSV

In 4C speelt Vredenburch op eigen het veld het inhaalduel tegen HPSV. Aanvankelijk zou de wedstrijd komende dinsdag worden gespeeld – beide clubs waren dat overeengekomen, maar de KNVB bepaalde dat toch vastgehouden moest worden aan de zaterdag.

4e klasse D

SEV – RVC Celeritas

Bij SEV – RVC Celeritas was een hamstringblessure van leidsman Johan van der Luijt, plus het feit dat er geen vervanger op de Kastelenring voorhanden was, oorzaak van het staken van de wedstrijd in de theepauze. Het restant wordt zaterdag hervat bij de stand 0-0. Het restant dient nog 45 minuten te duren en wordt hervat met een aftrap door de thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Kenneth Soechit. Beide teams hervatten het restant met elf spelers, SEV heeft nog drie wisselmomenten, RVC nog twee, na de wissel van Eldrin Serbony, die niet mag deelnemen aan het restant. Bij SEV heeft Jeremy Knegtmans een waarschuwing ontvangen. Deze speler dient bij een tweede waarschuwing het veld te verlaten. RVC Celeritas zal het moeten stellen zonder gele kaarten verzamelaar Jergo Leijdekkers. Vanwege twee keer geel, dus ‘rood’ in de thuiswedstrijd tegen Haagse Hout, was hij tijdens de gestaakte wedstrijd uitgesloten van deelname, en ook aan het restant van zaterdag mag hij niet meedoen.

SEV deed afgelopen zaterdag goede zaken door met 0-1 van sv Moerkapelle te winnen. Bij winst passeert het op de competitieladder Ommoord dat slechts één punt meer heeft. Mocht dat het geval zijn, dan is de ploeg uit Leidschendam zo goed als zeker verzekerd van lijfsbehoud in de vierde klasse. Bij RVC Celeritas, dat zaterdag vriend en vijand verraste door met 3-0 van vv Groeneweg te winnen, gelooft de afscheid nemende hoofdtrainer Dennis Young als één van de weinigen nog in het behalen van de derde periodetitel.

Haagse Hout – FC Zoetermeer

Ook bij het staken van de wedstrijd tussen het reeds gedegradeerde Haagse Hout en FC Zoetermeer op 11 maart speelde de scheidsrechter een hoofdrol. De jonge leidsman Teun de Geus (23) voelde zich destijds zo bedreigd, dat hij in rust liet weten niet verder te willen gaan met het in goede banen leiden van de wedstrijd. Hoofdoorzaak van het slechte gevoel van De Geus was het geven van een penalty aan FC Zoetermeer, tot grote ergernis van alles was Haagse Hout was. De penalty werd gegeven na een door De Geus geconstateerde overtreding tegen Roald Houterman van FC Zoetermeer, maar de routinier liet het nemen van de strafschop over aan Djamil El Messaoudi die daarmee de stand gelijktrok: 1-1. Dat is ook de stand waarmee het restant zaterdag wordt hervat. Voor hoofdcoach Leroy Vaes (foto) van FC Zoetermeer en zijn selectie is het spelen van een wedstrijd van slechts 45 iets volstrekt nieuws.

Vaes heeft voor het spelen van het restant deze week de verantwoordelijkheid bij zijn spelers neergelegd. Vaes: ,,Ik heb mijn spelers gevraagd hoe zij dit willen aanpakken, dat ze niet alleen maar ja en amen zeggen, maar dat ze zelf meedenken in het hele verhaal hoe om te gaan met het spelen van maar één helft. Tegen mijn aanvoerder heb ik deze week gezegd dat hij met de andere spelers moet nadenken, hoe we dit restant van 45 minuten aan gaan pakken, hoe gaan we dat doen, waar liggen de kansen, de gevaren? Ik heb wel een bepaald idee, maar hoe zien jullie dat? Deze week hebben we samen een plan bedacht. Maar één ding is zeker: wij moeten winnen.”

Afgelopen zaterdag beleefde FC Zoetermeer een off-day met als resultaat een 2-1 nederlaag tegen KSD Marine en met chagrijn bij Vaes als gevolg. Winst voor zijn team is belangrijk in de strijd om de vierde plek, die een vervangende periodetitel op kan leveren.