Oefenvoetbal: Kersverse kampioen PGS/Vogel speelt gelijk tegen Jong HBS

Donderdagavond vond een oefenduel tussen PGS/Vogel – net kampioen geworden- en Jong HBS op sportpark Ockenburgh plaats. Veel jongens van PGS/Vogel hebben hun roots liggen bij HBS, sommigen zijn nota bene trainer geweest in de jeugd van jongens die nu in dit Onder 23-elftal spelen. Trainer Mike de Geer van HBS, die op zijn beurt weer alle jongens van PGS Vogel in de jeugd heeft getraind. Een oefenwedstrijd, waarin PGS/Vogel graag goed voor de dag wilde komen.

Vanaf het begin was het wel duidelijk, HBS had het balbezit en PGS/Vogel had het duidelijk moeilijk met het tempo. Zo’n onder 23 team (aangevuld met wat eerste elftal-spelers) speelt even wat ander voetbal dan PGS/Vogel gewend is in de vierde klasse. Uiteindelijk kwam HBS dan ook op voorsprong. Een mooie aanval via rechts kon na een knappe redding van doelman Mark van Ruitenbeek, binnengekopt worden: 0-1. Toch pakte PGS/Vogel het hierna op. Iets meer druk op de bal, iets meer gewend aan het tempo. Aan de bal durfde de thuisploeg ook wat meer rust te bewaren. Dit resulteerde dan ook in de 1-1 vlak voor rust. Een mooie aanval kon na een assist van Max de Bruijn, afgerond worden door Stanislav Skybitskyi.

Miscommunicatie

Een tweede helft met een aantal wijzigingen aan beide kanten. HBS begon goed en al na een minuut stond het weer 1-2. Wat miscommunicatie bij PGS/Vogel zorgde ervoor, dat HBS weer op voorsprong kon komen. Toch bleken de gastheren weer helemaal niet zo slecht. HBS wel de bal, maar dreigend werd het nauwelijks. PGS/Vogel kon uit de counter nog wel voor dreiging zorgen. Door de energie die de ploeg van trainer Vita Lorente (foto) in het spel legde, kon dan ook 25 minuten voor tijd de 2-2 gemaakt worden. Van achteruit kon Mario van Duinen gezocht worden. Danny Plugge was meegekomen en kon de bal van Van Duinen ontvangen en vanaf een meter of vijfendertig wist hij de bal over de iets te ver uit z’n doel staande keeper te schieten. Niet veel later ook gelijk de 3-2 voor PGS/Vogel. Glenn Plum kwam door aan de rechterkant van het veld, die op zijn beurt Mario van Duinen kon vinden. Vlak voor tijd kon Berend Kaster, met al z’n HBS-ervaring in de hoofdmacht, er nog een mooie dribbel uit toveren om de eindstand op het bord te zetten: 3-3.

Voor PGS/Vogel een leuke en leerzame wedstrijd, waarin net iets anders werd verwacht in vergelijking met de vierde klasse. Een leuke opmaat voor de derde klasse volgend seizoen.