Warming-up 4e Divisie (zaterdag): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,We willen nog stijgen”

FC ’s-Gravenzande pakt na een weekend vrijaf de draad weer op. De ploeg van het trainersduo Richard Middelkoop en Mike Jonk (foto) gaat voor de streekderby op bezoek bij Zwaluwen in Vlaardingen.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend kwam het eerste team niet in actie vanwege een vrije competitieronde. Assistent-trainer Mike Jonk: ,,Het tweede team speelde gewoon competitie, dus er waren aardig wat spelers die gewoon in actie kwamen. De overige spelers hadden dat weekend geen verplichtingen, dus zijn begin deze week weer gestart met de trainingen.”

Doelstelling

Wat is nu verder de doelstelling van FC ’s-Gravenzande de rest van het seizoen? Jonk: ,,We hebben toevallig begin deze week weer met elkaar gezeten om te kijken hoe we er nog alles uit kunnen halen wat erin zit qua resultaat en qua proces. We hebben nog genoeg te ontwikkelen als ploeg dus daar gaan we de komende weken keihard mee aan de slag en dan zien we aan het einde wel op welke plek we eindigen, maar we willen zeker nog stijgen! De intensiteit op de trainingen ligt in ieder geval weer op het niveau waar we willen.”

Zwaluwen Vlaardingen

Om te beginnen zaterdag de streekderby uit tegen Zwaluwen Vlaardingen. Wat verwacht je voor wedstrijd? ,,Zwaluwen is een ploeg die de verdedigende organisatie goed op orde heeft, dat zie je ook aan het aantal doelpunten tegen (de minste van de gehele competitie)”, laat Mike Jonk weten. ,,We zullen dus geduldig moeten zijn, zuinig blijven in balbezit en onze creatieve spelers aan het werk gaan zetten. Uiteindelijk verwacht ik dat wij als winnaar uit de strijd zullen komen!”

Op het Juliana sportpark werd het eerder dit seizoen 1-1. Jonk: ,,Dat was geen hoogstaande wedstrijd, die eindigde terecht in 1-1 en waarin beide teams weinig kansen hadden.”

Titelfavoriet

De spanning is nog wel aanwezig aan de top van deze Vierde Divisie. Wie tip Jonk uiteindelijk als de grootste titelfavoriet? Hij: ,,Ik verwacht Capelle uiteindelijk als kampioen in de Vierde Divisie. Het krijgt nagenoeg het zelfde programma als Kloetinge, maar Capelle zit er op dit moment beter in.”

Terug naar FC ’s-Gravenzande, wie zijn er zaterdag tegen Zwaluwen in ieder geval niet bij? ,,We missen Ardi Luijendijk en Sil van Ooijen nog bij de eerste groep, verder zijn we compleet”, aldus Jonk.

Lees verder