Warming-up 4E Divisie (zondag): Ekrem Kahya: ,,HBS zo goed als compleet”

HBS staat nu vierde op drie punten van leider Hoogeveen en één punt minder dan RKAVV en Purmersteijn. De laatste ploeg ontvangt zondag Westlandia. HBS mag zondag op sportpark Craeyenhout geen misstap maken tegen laagvlieger Velsen om kans te houden op de titel.

Tekst: Ton Beije

Op dat duel heeft HBS zich goed kunnen voorbereiden. Afgelopen weekend was de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) vrij. ,,Vorig weekend inderdaad een vrij weekend gehad. In verband met het programma de komende weken met doordeweekse wedstrijden kwam dat goed uit. Dus ook om de geblesseerden wat rustmomenten te geven, dus niets gedaan. Zo konden we iedereen fit en fris weer verwelkomen afgelopen maandag op de training.”

Wennen

HBS zetelt nu op plek vier en dat lijkt even wennen, maar de achterstand op leider Hoogeveen is slechts drie punten. Kahya: ,,Inderdaad, plek vier, maar we hebben ook nog minimaal vier duels te gaan! En we blijven er nog bij. Na tien duels was het leuk, na twintig was het dat ook, maar het gaat erom waar je staat na de dertigste wedstrijd.”

Misstap

Over het vervolg van de competitie zegt hij: ,,Wie weet wie een misstap maakt, dat hebben we de afgelopen periode wel gezien, dat iedereen vecht voor zijn leven. Dus we kijken nog steeds eerst wat we zelf doen en na de wedstrijd pas naar de andere velden”, aldus de HBS-trainer.

Moeizaam

Zondag komt Velsen op bezoek, dat derde van onderen staat. Kahya: ,,Velsen uit was een goede wedstrijd die we wonnen, maar nog wel moeizaam. Het werd gespeeld in de regen op een donker veld zonder verlichting. Wat mij van dat uitduel echt is bijgebleven, is de mooie goal van Marco Mos en de koe die ze na de wedstrijd het veld op lieten lopen in verband met een soort loterij. Hopelijk spelen we zondag met mooi weer een goede wedstrijd waarin we de drie punten thuishouden.”

Compleet

Ekrem Kahya kent geen personele problemen. ,,We hebben bijna de gehele ploeg zo goed als compleet en fit, dus keuzes moeten en zullen er gemaakt moeten worden en dat is alleen maar mooi. We gaan er een mooie, sportieve en amusante wedstrijd van proberen te maken.”

 

Lees verder