Warming-up 4e Divisie (zondag): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Be Quick 1887 sleutelduel”

Nog vier finales voor RKAVV. Te beginnen in Haren tegen Be Quick 1887, dat nog strijdt om de derde periodetitel. Op de Kastelenring werd het 0-0. De Leidschendammers zijn in vorm en wonnen de vorige wedstrijd tegen vv Heino, dat koploper is in deze periodestand.

Tekst: Pieter Donath

Na een busreis van 2,5 uur naar het bij de stad Groningen gelegen Haren kan RKAVV rekenen op een zware wedstrijd. De laatste twee ontmoetingen eindigden in 0-0 en 0-1. In de reguliere stand staan de Groningers op de zesde plaats met vijf punten minder dan RKAVV. In de periodestand hebben ze één punt minder dan koploper vv Heino. In de laatste zes gespeelde wedstrijden werd niet verloren.

RKAVV heeft een uitstekend seizoen. De resultaten hadden (nog) beter kunnen zijn als er minder spelers niet langdurig geblesseerd waren geweest en het aanvallende spel meer was beloond. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) praat liever niet over de geblesseerden, maar geeft alle vertrouwen aan de spelers die wel spelen.

Hoe kijk je terug op 2-0 winst tegen vv Heino?

,,Makkelijk was het zeker niet, maar verdiend was het wel. Helaas vielen in het eerste half uur twee spelers uit met een pittige blessure. Dat was wel de enige smet op de overwinning.”

Hoe ernstig zijn de blessures van Asim Metin en Khashayar Saeb?

,,Deze week moet een MRI-scan daarin duidelijkheid geven.”

Be Quick 1887 is in derde periode nog ongeslagen. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Wij vinden het nog steeds één van de betere teams. Het wordt een sleutelwedstrijd voor beide. Ik verwacht twee ploegen die niets hebben aan een gelijkspel en dus spelen voor de winst.”

Thuis werd het 0-0. Hoe kijk je aan tegen jullie scorend vermogen?

,,De laatste wedstrijden zijn we tevreden over het scorend vermogen, maar nog steeds verzuimen wij wedstrijden eerder te beslissen, waardoor wij soms in lastige situaties terechtkomen.”

Lees verder