Warming-up 3e Divisie (zondag): Quick doet nog mee voor periodetitel

Al zes wedstrijden achtereen won Quick en maakt het een goede kans op het winnen van de derde periode. Het zou een mooie bekroning zijn van het seizoen waarin de Haantjes zich zeer tijdig ‘veilig’ speelden. Komende zondag in Utrecht tegen Hercules wordt nog gestreden om een prijs.

Tekst: Pieter Donath

Hercules is uitgeschakeld voor de titel en staat op de derde plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitie. Quick staat er goed voor in de derde periode met vijf punten voorsprong op Unitas. Beide ploegen hebben nog iets om voor te strijden en zeker voor de ‘Jonge Haantjes’ is het een goed leermoment om zo’n wedstrijd te mogen spelen. De USV Hercules is een omnisportvereniging. Opgericht in 1882 en is één van de oudste sportverenigingen van Nederland. Ongeveer 3000 leden beoefenen op Sportpark Voordorp de sporten voetbal, tennis, badminton, goalbal, cricket en zaalvoetbal.

Eigen kracht

Elke wedstrijd wil trainer Paul van der Zwaan (foto) uitgaan van eigen kracht en gaan voor de winst. Enigszins gedwongen door schorsingen en blessures heeft hij veel jonge spelers moeten inpassen. Druk nam hij zoveel mogelijk weg van het team en dat was succesvol. Strijden om een periodetitel vindt hij gezeur, maar toch is het een mooi doel ter afsluiting van het prima seizoen. Ook voor de ingepaste jonge spelers zoals Enouch George, Isaac Dijkhuizen, Mo Oukhattou, Augustas Grabazis en Erben Lemmers.

Uitdaging

Twee weken geleden werd thuis met 3-0 gewonnen van Groene Ster en de dinsdag daarna werd in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi ook met 3-0 gewonnen van de koploper in de zaterdag tweede klasse, FC Skillz.

Paul van der Zwaan zegt wekelijks: ,,Het wordt weer een mooie uitdaging, maar we hebben het volle vertrouwen in alle aanwezige spelers.”

Lees verder