Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen):,,AFC weinig zwakke plekken”

Scheveningen is dicht bij handhaving, maar kan nog wat puntjes gebruiken. Zaterdag komt het Amsterdamse AFC op bezoek, dat nog zicht heeft op de titel. De ploeg staat één punt achter vv Katwijk en één punt voor op Rijnsburgse Boys. Om half drie gaat de bal rollen op sportpark Houtrust.

Tekst: Ton Beije

Ook Scheveningen behoefde vorig weekend niet in actie te komen. Vrijaf kregen de spelers echter niet. John Blok (foto): ,,Afgelopen zaterdag hebben we gewoon getraind. Na de wedstrijd tegen RKAVV (kwartfinale Haaglanden Voetbal Toernooi – red.) zijn de spelers vrij geweest op Koningsdag en zijn we zaterdag gewoon weer aan de gang gegaan.”

Affiche

Zaterdag komt titelkandidaat AFC op bezoek. Een mooi affiche en een mooie uitdaging. Blok: ,,AFC is natuurlijk niet voor niets nog in de race om kampioen te worden. Een zeer ervaren ploeg met ontzettend veel kwaliteit en weinig zwakke plekken. Ook leuk natuurlijk omdat er met Raily Ignacio, Joël Tillema en Cody Claver veel Haagse jongens spelen. Spinter de Mooij hoort daar sinds dit seizoen ook bij, maar hij is geblesseerd. Een lastige opgave dus, zeker ook omdat AFC dit seizoen in een 1-3-5-2 speelt, wat andere dingen van onze ploeg vraagt.”

Uitwedstrijd

Wat herinnert Blok zich van de uitwedstrijd? Hij: ,,In de uitwedstrijd startten we matig en hadden veel moeite om in de wedstrijd te komen. Nadat we van een 2-0 achterstand op 2-1 kwamen, hadden we mogelijkheden op meer, maar viel juist de 3-1 aan de andere kant. Over het geheel genomen een terechte nederlaag.”

Spannend

De strijd aan de kop is spannend. Wie tipt de Scheveningen-trainer straks aan het eind van het seizoen als kampioen in deze Tweede Divisie (Katwijk, AFC of Rijnsburgse Boys)? Blok: ,,In de winterstop tipte ik Katwijk en daar sta ik nog steeds achter.”

Terug naar de wedstrijd van zaterdag thuis tegen AFC. Op de vraag hoe het staat met het beschikbare spelersarsenaal voor het duel van zaterdag, zegt Blok: ,,Mehmet Aldogan en Barry Rog zijn zaterdag helaas niet beschikbaar.”

Weinig mutaties

Inmiddels is bekend, dat de selectie voor volgend seizoen voorlopig weinig mutaties kent, veel spelers hebben aangegeven de club trouw te blijven. Blok: ,,Dat is natuurlijk ontzettend fijn en geeft ook vertrouwen naar volgend seizoen. Het zegt ook iets over de club Scheveningen, waar prestaties en gezelligheid nog hand in hand gaan en spelers dus graag langer blijven spelen.”

Lees verder