Zaterdag 4D: RVC Celeritas en FC Zoetermeer aan winnende hand

Op zaterdag werden twee eerder gestaakte duels uitgespeeld. RVC Celeritas pakte de winst in het uitduel bij SEV. Haagse Hout kon maar tien spelers op de been brengen voor het duel met FC Zoetermeer en moest dit met een zware nederlaag bekopen.

Tekst: Roland van der Linden    |      Foto’s: Aad van der Knaap & Alex Pronk

SEV – RVC Celeritas

Op Sportpark De Kastelenring vingen SEV en RVC Celeritas de wedstrijd aan met een 0-0 stand op het scorebord en nog een helft te spelen. Een kwartier in de wedstrijd namen de Rijswijkers een 0-1 voorsprong door een treffer van Giovialli Serbony. (Foto’s SEV-RVC Celeritas: Aad van der Knaap)

Het goed spelende RVC Celeritas bouwde de voorsprong daarna nog uit naar 0-3. Een doelpunt van Andres Manuela werd gevolgd door een tweede treffer van Serbony. RVC Celeritas staat na de overwinning nog steeds op de zesde positie. De Leidschendammers moeten genoegen nemen met de negende plaats.

Haagse Hout – FC Zoetermeer

Ook Haagse Hout en FC Zoetermeer moesten nog een helft spelen met een stand van 1-1. De thuisploeg ving aan met tien spelers op het veld. Het werd een ongelijke strijd. Na vier minuten werd Djamil El Messaoudi onderuitgehaald. Uit de vrije trap schoot Emre Terlemis van twintig meter afstand in het doel: 1-2. Twintig minuten later was de teller al opgelopen naar 1-5. El Massaoudi zorgde voor de 1-3 waarna Dennis Wareman en Jonas van den Hemel de voorspong verder uitbreidden. (Foto’s Haagse Hout-FC Zoetermeer: Alex Pronk)

In de 79e minuut toonde arbiter Glenn Berkleef twee spelers van Haagse Hout de gele kaart. Voor Ugur Gunes was het zijn tweede kaart en hij mocht het veld verlaten. Met negen spelers op het veld kreeg de thuisploeg nog drie treffers om de oren. Joris Bakker, Billy Oudshoorn en Akash Singh tekende voor de 1-8 zege voor de formatie van trainer Leroy Vaes.