Zaterdag 4C: Vredenburch schuift met speels gemak HPSV opzij

Vredenburch en HPSV waren overeengekomen hun wedstrijd te spelen op dinsdagavond, maar werden teruggefloten door de KNVB. HPSV moest daardoor de nodige moeite doen om elf spelers op het veld te krijgen. Door ruilen van diensten lukte dit en op de bank nam als enige wisselspeler de 63-jarige Dan Hageman plaats.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na vijf minuten spelen werd Johnny Vergeer binnen de beruchte lijnen aangetikt door HPSV-aanvoerder Danny Flothuis, maar arbiter Piet Opdam wilde van niets weten. Twee minuten later was het wel raak toen Vergeer de 1-0 kon binnentikken. In de elfde minuut kopte Jordi Grundeken de bal door en kon Richard van Trier bij de eerste paal de bal met het hoofd in de touwen werken: 2-0.

Halverwege de eerste helft kon HPSV de aansluitingstreffer produceren. Een lange bal van Ricardo van Roest werd door Aldo Shehu opgepikt. Shehu omspeelde de keeper en bracht de 2-1 op het bord. Vlak voor rust ging Mehet Aygun richting de achterlijn en legde de bal breed. Richard van Trier schoot de bal direct binnen: 3-1.

In de eerste zeven minuten in de tweede helft was van Trier twee keer trefzeker. Eerst kopte hij een voorzet vanaf de achterlijn binnen van invaller Oussama Laghmouchi. Daarna werd een bal van Aygun het doel ingewerkt. In de 58e minuut schoot Davy Lukassen een bal van Tristan Sander via de linkerpaal en de rechterpaal weer het veld in. Arbiter Opdam floot voor een treffer ondanks de protesten van HPSV.

Tien minuten voor het eindsignaal kwam de 7-1 eindstand op het bord te staan. Vanaf eigen helft kon Michael Steijn vertrekken en door de HPSV-verdediging heen lopen. Met zijn schot gaf hij keeper Zonneveld het nakijken.