Vierde Divisie (za): FC ’s-Gravenzande krachteloos tegen Zwaluwen

Nog vier rondes te gaan deze competitie. Voor FC ’s-Gravenzande staat er niet veel meer op het spel, hoe anders is dat voor de tegenstander deze zaterdag, het Vlaardingse Zwaluwen. De wedstrijden tegen de Vlaardingers laten soms grote uitslagen zien. Vorig seizoen werd thuis met 5-1 gewonnen en uit met 6-3 verloren. De eerste wedstrijd dit seizoen werd het een gelijkspel: 1-1.

Tekst: Jan Hoogenraad      |       Foto’s: Pieter Vermeer

Vooraf: Zwaluwen, op de twaalfde plaats met 28 punten, zal zeker alles op alles zetten de punten in eigen huis te houden om zich veilig te spelen. FC ’s-Gravenzande, op de negende plaats met 37 punten, verloor de laatste twee wedstrijden en is wel weer eens aan een overwinning toe.

Maar die overwinning kwam er niet voor FC ’s-Gravenzande, het was Zwaluwen dat de punten in eigen huis hield en zodoende een flinke stap zette om ook volgend seizoen weer in de Vierde Divisie te spelen. Het werd een wedstrijd waar eigenlijk maar heel weinig over te schrijven valt. De eerste mogelijkheid om de score te openen was voor de thuisploeg, maar Gerson Pisas kopte naast. Voor FC ’s-Gravenzande was Roy van Beek kansrijk uit een vrije trap, maar hij schoot de bal in de muur en Stefan Bruijn zag zijn inzet voorlangs gaan. In de tiende minuut nog een mogelijkheid voor Daan van Unen en Stefan Bruijn, maar het was het allemaal net niet. Na ruim twintig minuten spelen was Jazzy Adams tweemaal dicht bij de openingstreffer en kwam FC ’s-Gravenzande goed weg. Zijn eerste poging ging rakelings naast en bij de tweede voorkwam Edgar Leerdam een achterstand. Voor rust nog twee pogingen van Frank Broos, maar die leverden geen doelpunt op. Zijn eerste schot ging voorlangs en de tweede naast. Zwaluwen was net iets feller, maar wist het net niet te vinden.

Ook in de tweede helft een feller Zwaluwen, waar dat bij FC ’s-Gravenzande niet het geval was. Al was er drie minuten na rust nog wel een kansje voor Yuri Westhoff op aangeven van Frank Broos, maar hij kopte rakelings over de lat. Nadat voor Zwaluwen Yasin Mazium een vrije trap nog over schoot, kopte in de 59e minuut Pjotr Jongste de bal achter Edgar Leerdam: 1-0. Kort hierna was voor de thuisploeg Gerson Pisas nog gevaarlijk, maar hij schoot over. In de 66e minuut voorkwam Jazzy Adams een gelijke stand door de bal van de doellijn weg te werken. In de tegenaanval kwam FC ’s-Gravenzande weer goed weg toen een inzet van Pjotr Jongste tot hoekschop werd verwerkt.

In het resterende deel van de wedstrijd wist FC ’s-Gravenzande geen potten meer te breken en mocht het blij zijn dat de achterstand niet groter werd. Kort voor tijd voorkwam Edgar Leerdam een grotere achterstand door de bal tot hoekschop te tikken op een inzet van Jazzy Adams en hij redde kort hierna weer op een inzet van Pjotr Jongste. Een krachteloos FC ’s-Gravenzande wist het de thuisploeg niet echt moeilijk te maken, en zo hobbelt de ploeg, met nog drie wedstrijden te spelen, naar het einde van de competitie, en dat was zeker voor de talrijk meegereisde supporters toch wel een teleurstelling.