Divisie 1: ADO Den Haag O21 leidt onnodige nederlaag in Doetinchem

ADO Den Haag O21 heeft zaterdag met 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Een totaal onnodige nederlaag nadat het team van trainer Giovanni Franken bij rust nog soeverein met 0-1 voorstond.

Tekst: Glenn Duijzer    |      Foto’s: Frans Leermakers

De Haagse ploeg domineerde de eerste helft en kwam via Nick Broekhuizen na 24 minuten op een verdiende voorsprong. Dat had voor het rustsignaal eigenlijk 0-2 moeten zijn, maar Rafael Struick wist de kans niet te verzilveren.

Ook aan het begin van de tweede helft kregen de geelgroenen een goede mogelijkheid om te scoren, maar ook ditmaal keverde het niets op. Zoals bij de wedstijd tussen de eerste teams van De Graafschap en ADO Den Haag twee weken geleden ook is gebeurd, treedt dan de al oude voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander het wel. Destijds was het Thomas Verheydt die namens ADO Den Haag het vonnis velde.

Deze zaterdag was het Achterhoeker Elie Raterink die binnen drie minuten een tweetal persoonlijke fouten in de Haagse ploeg genadeloos afstrafte. Door de nederlaag is een positie in de top drie nagenoeg uitgesloten. De ploeg is daarentegen ook vrijwel vrij van degradatiezorgen.

Opstelling ADO Den Haag O21:

Nikiema, Noordhoek (46. Belarbi), Ates, Siereveld, Owusu, El Karicha, De Bruin, Van Houwelingen, Struick (46. Demir), Broekhuizen (46. Annamousi / 60. Esajas), Velland (78. El Hannoudi)

Situatie

Almere City O21 is na de 4-1 overwinning op FC Groningen O21 de kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Als PEC Zwolle O21 zich weet te handhaven, dan zullen beide ploegen om het algeheel kampioenschap spelen in een uit en thuiswedstrijd. De winnaar neemt het dan in de promotie/degradatiewedstrijden op tegen Jong FC Volendam. Vorig seizoen was datzelfde Jong FC Volendam over twee wedstrijden te sterk voor Almere City O21.

FC Twente/Heracles Academie O21        11-8

De onderste twee ploegen degraderen naar Divisie 2. Komende zaterdag komt ADO Den Haag O21 in actie bij de kampioen, Almere City O21. De aftrap zal om 16.00 uur plaatsvinden op Sportpark Fanny Blankers Koen. Op zaterdag 20 mei is PEC Zwolle O21 de tegenstander in het Haagse Zuiderpark. De aftrap is dan om 15.00 uur.