Zondag Derde Divisie: Doelpunten te duur bij Hercules-Quick

Deze middag mocht Quick in Utrecht weer eens op gras spelen tegen Hercules. Waar de thuisploeg met name op jacht naar plek drie is om met een vervangende periode de nacompetitie in te kunnen, speelt Quick vrijuit en maakt het ook nog kans de derde periode te winnen. Het was goed toeven en het opgekomen publiek zag een leuke wedstrijd, die echter geen winnaar kende.

Tekst: Marcel de Klerk

Het bleek voor de Haantjes toch wennen te zijn om op echt gras te spelen. Het veld was niet in allerbeste staat op het einde van het seizoen en mede daardoor kon de Haagse ploeg moeilijk in haar spel komen. Hercules nam het initiatief en behield dat vrijwel de gehele eerste helft. Quick werd op eigen helft vastgezet en de druk werd langzaam opgevoerd richting het doel van Patrick Zunderdorp (foto). Het leverde enkele kleinere kansen op, maar nog geen vrije kansen voor de Utrechters.

Kans

Toch kon ook Quick er af en toe gevaarlijk uitkomen, waarbij de grootste kans voor Rachid Bouyaouzan weggelegd was. Na slim doortikken van Frank van der Heiden kon de Haagse spelmaker vrij doorkomen, maar wist de kans niet te benutten. Hercules bleef echter wel de betere ploeg en Quick had moeite om de ruimte voor de laatste linie te bezetten. Met de vrije man die Hercules daarmee creëerde was het wachten op echt grote kansen. Die blijven lang uit, maar op slag van rust moest doelman Patrick Zunderdorp zijn klasse laten zien bij een hoekschop van Hercules en wist de bal nog knap uit zijn doel te houden.

Geheim

Het blijft altijd het geheim van de kleedkamer in de rust, maar ook ditmaal wist trainer Paul van der Zwaan de juiste instructies mee te kunnen geven aan zijn team. Hij had de oplossing gevonden voor het overlopen middenveld en dit bleek het tweede bedrijf uitstekend te werken. Quick kwam beter in de wedstrijd en kon de thuisploeg weghouden bij het eigen doel. De Utrechters bleven weliswaar dreigender, maar echte kansen bleven weer uit.

Redding

Sterker nog, aan de andere kant was het na een dik uur spelen bijna raak voor de Haagse ploeg. Enoch George zette goed door en had een uitstekend schot op doel in huis. Helaas voor hem had Hercules-keeper Fons Mulder een minstens zo knappe redding in huis om de Haagse voorsprong te voorkomen. Hierna ging Hercules steeds nadrukkelijker op zoek naar de winst, maar Quick wist met keihard werken de thuisploeg van het eigen doel weg te houden. En als er dan toch een gevaarlijke inzet kwam, bewees doelman Patrick Zunderdorp zijn waarde en hield de ballen uit zijn doel.

Tevreden

Zo eindigde een verre van saaie wedstrijd zoals die begon, in 0-0 dus. Bij Quick was men tevreden met het punt en was trainer Paul van der Zwaan zeer te spreken op de wijze waarop gespeeld is en hoe één van de beste ploegen uit de Derde Divisie zondag van het scoren gehouden was. Dat hiermee een reeks van zes overwinningen tot een einde kwam, boeide eigenlijk niemand aan Haagse kant. Volgende week kunnen de Haantjes zich weer meten met een topploeg, als kersvers kampioen ADO’20 naar Nieuw Hanenburg komt.