Zondag Vierde Divisie: HBS houdt hoop op kampioenschap levend

Op Craeyenhout nam HBS het op tegen laagvlieger rkvv Velsen, dat de punten ook hard kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Haagse ploeg voldeed aan de verwachtingen en sloot het duel af met een zege. Hierdoor blijft HBS volledig meedraaien in de titelstrijd. Komende week is op de Kastelenring concurrent RKAVV de tegenstander.

Tekst: Alex Pronk            |       Foto’s: Aad van der Knaap

HBS begon met aanvallende intenties aan het duel en drukte de tegenstander uit Noord-Holland naar achteren. In de tweede minuut kon Velsen uitbreken. Marc Kloosterboer stond duidelijk buitenspel maar assistent-scheidsrechter Cristian Arevalo de Wever was te laat op de juiste lijn om dit te constateren. Kloosterboer liet zijn hielen zien aan HBS-verdediger Jim Roberti en gaf een voorzet op Daan Tervoort, die de bal niet richting het doel wist te krijgen, maar over de zijlijn schoot.

Daarna was het HBS dat de kansen kreeg. Jedsel Markes zag vier doelpogingen strandden en ook een kopbal van Bryan Bröcker ging naast. In de zestiende minuut vond HBS toch een gaatje in de Velsense verdediging. De Kraaien veroverden de bal op het middenveld, waarna aanvaller Ilias Kariouh zichzelf vrijspeelde en fraai doelman Dennis Flecken kansloos liet: 1–0.

Met vijfentwintig minuten op de klok kwam Daan Tervoort één-op-één te staan met HBS-doelman Delano Kortstam ruim buiten het strafschopgebied. Tervoort wilde de bal over de sluitpost heen schieten, maar Kortstand hield de bal met zijn handen tegen. Ondanks protesten van Velsen wilde arbiter Martijn Pijnenburg niets weten van hands en hield de rode kaart op zak.

Na een klein half uur spelen gaf Levy Berends op het middenveld vanuit de linkerkant een lange bal. Fabian Hilpert stond precies tussen twee man van Velsen in en kon vrij simpel de 2-0 aantekenen. In de 39e minuut bediende Fabian Hilpert Brayen Bröcker. Vanaf de linkerkant werd Martijn le Congé bereikt, die voor een 3-0 stand zorgde.

Tien minuten in de tweede helft werd opnieuw buitenspel niet gezien. Nu was het Jedsel Markes die door mocht gaan. Zijn voorzet kon niet door Ilias Kariouh in een doelpunt worden omgezet. Na gemiste kansen van Markes (HBS) en Tim Groenewoud (Velsen) viel de eretreffer van de bezoekers. In de 67e minuut veroverde Daan Tervoort de bal en kon vrij gemakkelijk tussen een aantal HBS-spelers een mooie solo opzetten en Delano Kortstam passeren: 3–1.

Beide ploegen voerden nog een aantal wissels door. Velsen had niet meer de macht om dichterbij te komen en ook van de kant van HBS lukte het niet meer om de voorsprong verder uit te breiden.