Zondag Derde Divisie: TOGB en HSC’21 houden elkaar in evenwicht

TOGB en HSC’21 hebben op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs met 1-1 tegen elkaar gelijkgespeeld. Leroy Zwarteveld zette TOGB voor rust op 1-0. Kort na rust was het invaller Mohamed Lallouchen, die HSC’21 naast TOGB zette. HSC’21 vond via Cenk Uguz voor de tweede keer het TOGB net, maar Uguz scoorde vanuit buitenspelpositie, waardoor de treffer niet doorging.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Het team van trainer Mark Schuur miste in het duel met HSC’21 Finn Ameling, die herstelt van een ingreep aan zijn amandelen. Glenn Zandbergen was zijn logische vervanger. Schuur en zijn staf hadden voor de herstelde Talib Azaroiali een basisplaats bedacht, waardoor Merick Heintjes op de bank zat. Verder kende TOGB geen verrassingen.

De gasten uit Haaksbergen pakten in het begin van de wedstrijd het initiatief. Uitstekend positiespel van de Tukkers, voorkwam dat TOGB haar favoriete spel kon spelen. Een prima lopende HSC’21-aanval eindigde bij baltovenaar Zeki Erkilinc. De Haaksbergse aanvaller zag Moreno Zwartveld prima reageren op zijn inzet die ten koste van een hoekschop werd gekeerd.

Kantelen

Langzaam maar zeker nam TOGB het initiatief over. Het geelzwarte middenveld stond beter, waardoor de Hoge Land-bewoners de regie kregen. Via Twan Verdel en Max le Fevre werd Dean Zandbergen vanaf de flanken meerdere keren gezocht. Zandbergen werd echter prima verdedigd door Caglar Uguz. Nadat Kjell Scheers door twee Tukkers was gevloerd mocht TOGB een vrije trap nemen. De trap van Vincent Verbond eindigde op het hoofd van Kjell Scheers, die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden door HSC-sluitpost Bob Paterman.

Na een serie hoekschoppen van TOGB, schakelde HSC’21 razendsnel om. Wessel Witbreuk stuurde Yannik de Vries weg die Jules Stokkers bediende. Stokkers had het vizier niet goed afgesteld gezien het schot dat in de handen van Moreno Zwarteveld eindigde. Zwarteveld gooide de bal naar Vincent Verbond die op avontuur ging. Via Twan Verdel en Jay Zandbergen belandde de bal andermaal bij Verbond die vanaf links de bal achter de HSC’21-verdediging deponeerde. Dean Zandbergen pikte de bal van Verbond rand zestien op en loste een schot op doel. Bob Paterman keerde de inzet van Zandbergen half. De rebound was een prooi voor Leroy Zwarteveld. Zwarteveld kapte Caglar Uguz uit en schoot de bal in de lange hoek binnen: 1-0.

Vlak voor rust was er een blessure van één van de assistent-scheidsrechters. Na behandeling besloot scheidsrechter Lars van Leeuwen het restant van de eerste helft niet te hervatten, om de assistent-scheidsrechter te kunnen laten herstellen. Het bleek een goede beslissing, omdat de tijdens de rust opgeroepen vervanger, niet hoefde te worden ingezet.

Gelijkmaker

De resterende twee en een halve minuut van de eerste helft werd eerst gespeeld, voordat de teams van helft wisselden. Na de helftwissel was het snel raak voor de gasten. Met een prima actie speelde Luuk Schepers de ingevallen Mohamed Lallouchen aan. De aanvaller creëerde ruimte voor zichzelf in de TOGB-zestien, om de bal vervolgens onhoudbaar achter Moreno Zwarteveld te schieten: 1-1. HSC’21 probeerde direct door te drukken. Een inzet van Cenk Uguz eindigde op de paal en werd vervolgens in buitenspelpositie binnengeschoten, waardoor de treffer niet doorging.

TOGB kwam er in de tweede helft een aantal malen goed door via Max le Fevre en Dean Zandbergen, maar het lukte TOGB niet Bob Paterman te verschalken.

Beide coaches gebruikten vier van hun wissels. Hierdoor mocht de lang geblesseerde Youri de Winter aan TOGB-zijde invallen. Ook Guus Steerneman, Michel van der Elst en Anthony Slierendrecht maakten hun opwachting. De geblesseerde Kjell Scheers, Talib Azaroiali, Twan Verdel en Max le Fevre werden door het viertal afgelost.

Dreigend

Via Leroy Zwarteveld was TOGB naar het einde van de wedstrijd vaak dreigend, maar het lukte de geelzwarten niet om de groen witte verdedigingsmuur te slechten. Ook de Tukkers vonden op hun beurt geen gat meer in de TOGB-defensie om een tweede treffer binnen te schieten. Beide teams mochten een punt aan hun totaal toevoegen. Voor TOGB betekende het de vierde keer op rij dat er niet gewonnen werd. Volgende week gaat TOGB op bezoek bij Oss’20.