Doelpunt ‘joker’ John Verhoek in strijd tegen degradatie Hansa Rostock

Oud-ADO speler John Verhoek (foto, rechts)(34) was zaterdag een belangrijke pion voor zijn team Hansa Rostock in de strijd tegen degradatie. Als invaller binnen de lijnen gekomen scoorde de geboren Leidschendammer het bevrijdende tweede doelpunt, belangrijk in de strijd tegen degradatie voor de Hanse-club.

Tekst: Peter Petit

Dankzij een 2-0 zege tegen mededegradatiekandidaat SSV Jahn Regensburg staat Hansa Rostock met nog drie wedstrijden te gaan voorlopig op een veilige vijftiende plek.

Drie weken geleden hing de vlag er in Rostock nog slecht voor, degradatie naar de derde divisie leek onontkoombaar. Maar na drie gewonnen duels achter elkaar ziet de wereld er voor de laatste landskampioen uit het voormalige DDR er heel wat zonniger uit. Mede dankzij een doelpunt van ‘joker’ Verhoek, die de 2-0 op het scorebord bracht in het rechtstreekse degradatieduel tegen een andere laagvlieger, Regensburg.

Raak

In de 62e minuut kreeg Verhoek, bij Hansa teamgenoot van een andere oud-ADO speler Thomas Meissner, bij een 1-0 stand al een goede kans, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn wreef, waardoor het projectiel voorlangs het vijandelijke doel ging. In de 80e minuut was het wel raak, collega aanvaller Fröling gaf de bal af aan Verhoek, die alleen voor doelman Urbig van Regensburg opdook en dit keer tot groot enthousiasme van de 25.000 toeschouwers in het Ostseestadion wel kalm bleef.

Emotioneel

,,Als je in zo’n belangrijke wedstrijd een doelpunt maakt en de supporters ziet, word je emotioneel. Ik had graag met iedereen gevierd. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik wil maar één ding, niet degraderen. Ik ben gewoon blij dat we hebben gewonnen”, aldus Verhoek, de laatste weken niet meer zeker van een basisplaats bij Rostock. Zijn contract bij de club uit het noordoosten van Duitsland loopt nog tot medio 2024.

Lees verder
Net binnen