Selectie Wippolder blijft grotendeels intact

De technische staf van Wippolder is erg content dat het grootste gedeelte van de selectiespelers ook komend seizoen te zien is op sportpark Pauwmolen. In navolging op het eerdere bericht tot verlengen van de stafleden, geeft het aanblijven van een grote groep spelers aan, dat de club goed bezig is en dat er verder gebouwd kan worden aan de selectie.

Na het kampioenschap van vorig jaar doen de Delftenaren wederom goed mee boven in deze sterke eerste klasse zaterdag. Met een huidige derde plek op de ranglijst en de koppositie voor de derde periode is er ook nog uitzicht op een mooi toetje.

Intact

Trainer Mark Moen (foto) is erg blij dat het grootste gedeelte van de selectie intact blijft. Moen: ,,Met de keepers Buijze en De Jong hebben wij twee relatief jonge, maar kwalitatief sterke keepers in huis waar wij jaren mee vooruit kunnen. De verdedigers Van Heyst, Venema, Seffelaar en Tarantino stijgen ook dit jaar geregeld tot grote hoogte en houden goed stand tegen de sterke voorhoedes van de concurrenten.”

Creativiteit

,,Met de middenvelders Tetteroo, Luisman, Biemans, Makkus, De Bree, Krassenburg en Emmerink is er duelkracht, loopvermogen en creativiteit aanwezig wat veel ondersteuning aan de voorhoede oplevert. Die voorhoede, met Uythof, Hellemons, Dijksman, Spaan, Van Trier en de gebroeders de Vree, heeft body, kwaliteit, scorend vermogen, gedrevenheid en snelheid wat resulteert in de vele gescoorde doelpunten inmiddels dit seizoen”, aldus trainer Moen.

Blessures

Enkele spelers, zoals Muller en Prade kwam dit jaar door blessures minder aan spelen toe, maar zij zullen er alles aan doen om komend seizoen meer waarde te hebben voor de ploeg. Ook veel spelers die dicht tegen de eerste groep aan zitten en in het tweede elftal spelen zullen komend seizoen met de nieuwe trainer Dennis Glasbergen hard werken om zich te ontwikkelen en om gezamenlijk plezier te hebben en resultaten te behalen.

Lager Pitje

Enkele van bovengenoemde spelers heeft wel aangegeven te stoppen of de voorkeur te geven aan het voetballen met maatjes. Emmerink, Makkus, De Bree, Van Trier en Dijksman gaan het voetbal op een lager pitje zetten en zullen afzwaaien. Met de huidige selectie, een enkele versterking van buitenaf en een aantal nieuwe jeugdspelers zal dit verlies aan kwaliteit opgevangen gaan worden.

 

Lees verder