Wesley Korving volgend seizoen weer speler van sv Honselersdijk

Volgend seizoen verwelkomt sv Honselersdijk voormalig jeugdspeler Wesley Korving bij de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Pim van der Hoorn.

De in Honselersdijk woonachtige 18-jarige Wesley Korving begon zijn voetbalcarrière bij sv Honselersdijk, waar hij speelde tot en met de D1 (JO13-1). Hij maakte daarna de overstap naar Westlandia, samen met Honselersdijkers Anouar el Massoudi en Boaz Poot.

Blessures

In Naaldwijk heeft de rechtsbenige Wesley Korving zich ontwikkeld tot een allround verdediger die zowel centraal als op de backpositie inzetbaar is. De in Rotterdam HBO Bedrijfskunde studerende Korving komt dit seizoen uit voor de JO18-1 in een competitie met veel BVO’s. Na de eerste seizoenshelft alles gespeeld te hebben kreeg hij helaas last van blessures. ,,In een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis scheurde ik m’n enkelbanden af.” Na acht weken revalidatie volgde de volgende tegenslag. Hij viel in zonder warming-up. ,,Na een afgeslagen corner probeerde ik de counter eruit te halen, maar halverwege de sprint terug raakte ik geblesseerd aan m’n hamstring.”

Doel

Korving focust zich de rest van dit seizoen en in de zomerstop op fit zijn en blijven. “Van de zomer ga ik keihard doortrainen om fit aan de start te verschijnen!”  Na veel geleerd te hebben keert hij terug op De Strijphorst zonder verwachtingen, maar zijn uiteindelijk doel is spelen in het eerste elftal van sv Honselersdijk. ,,De trainers bepalen het en als de kans zich voordoet wil ik deze graag pakken!”

 

Lees verder