Dick Advocaat maakt zich zorgen: ,,Spelers willen weten waar ze aan toe zijn”

Het seizoen zit er voor ADO Den Haag bijna op. Er valt niets meer te halen in de laatste twee competitieduels, alleen de eer om nog zes punten te pakken. Trainer Dick Advocaat is tot zijn ongenoegen niet geslaagd in de opzet bij zijn komst.

Geen nacompetitie voor ADO Den Haag. Advocaat heeft echt geen spijt van het feit, dat hij eind november bij ‘zijn cluppie’ instapte. Voor de camera van ESPN zei hij na het met 4-2 verloren duel tegen Jong Ajax: ,,Nee geen spijt, want ik kan die jongens niet verwijten dat ze het niet geprobeerd hebben. Maar op bepaalde momenten komen we gewoon kwaliteiten tekort. Dus we hebben het niet goed gedaan. Wij hadden verwacht als staf dat het de tweede helft zou lukken. Cruciale wedstrijden verliezen we en dat kan niet.”

Signaal

Waar de 75-jarige trainer zich wel boos over maakt, is dat er geen enkel signaal komt van de eigenaar, het internationale voetbalconcern Bolt Football Holdings. Advocaat weer: ,,De beleidsbepalers die in Amerika zitten en in Spanje en Engeland, die hoor en zie je niet meer. Als speler wil je weten: krijg ik wel een contract, krijg ik niet een contract? Die zitten daarop te wachten. Dat mag ik niet als excuus gebruiken. Maar je proeft natuurlijk wel dat spelers graag willen weten waar ze aan toe zijn. Er zijn drie, vier weken voorbijgegaan waarin we niks gehoord hebben. Dat vind ik zonde.”

Duidelijkheid

Aanvoerder Boy Kemper, ook zijn contract loopt na dit seizoen af, vulde in een gesprek met het AD de trainer aan. ,,De deur naar een langer verblijf bij ADO staat echt nog wel open. Maar dan moet er wel een gesprek komen. Nu heb ik het hele seizoen niets gehoord. Ik zou ook niet weten met wie dat zou moeten. Dat is voor de spelers ook vervelend. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.”

En over de twee nog te spelen duels zegt Kemper: ,,Zelf heb ik er altijd zin in om wedstrijden te spelen. En de komende periode is ook een kans om jezelf in de kijker te spelen.”

Doorpakken

Stef de Bont, journalist van Voetbal International, op Twitter: ,,Bij de overname was al duidelijk dat dit (Bolt Football Holdings – red.) niet de partij was die even lekker door zou pakken met ADO. Toch waren er mensen op het pluche die deze deal doordrukten. Kijk waar ADO nu staat…Blijft opmerkelijk dat andere biedingen destijds nauwelijks serieus zijn genomen.”

Schamen

Ras-Hagenees John van Zweden maakte zijn onvrede over de prestaties op het veld kenbaar via Twitter. Maandagavond schaamde hij zich voor het optreden van de club uit de residentie in het duel op de Toekomst: ,,Ik schaam me diep. Gewoon weggespeeld worden door een paar jonge jochies. Niks beleving, niks strijd. ADO Den Haag onwaardig! Over een half uurtje lopen ze weer dronken de polonaise. Interesseert ze niks. Nog slechter dan in de begin jaren 90, en dat was slecht!”

Lees verder