Halve Maan Cup: Duindorp sv na doelpuntrijk duel tegen GDA door naar finale

Op Houtrust speelden Duindorp sv en GDA een spannend duel in de halve finale van de Halve Maan Cup. De thuisploeg liep weg naar een 2-0 voorsprong, maar zag GDA in een korte tijd weer op gelijke hoogte komen. In de slotfase trok Duindorp sv alsnog het duel naar zich toe.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De eerste kans was voor de thuisploeg. Een knappe bal van Benito Bodmann belandde op de kruising. In de twintigste minuut werd het aan de andere kant gevaarlijk. Uit een aanval van GDA kon Jordy Taal niet scoren. In de rebound leverde ook de doelpoging van Bradley Schoenmaker niets op. Met bijna een half uur op de klok schoot Bodmann de bal na een ingooi over het Loosduinse doel heen. Vijf minuten later was het wel raak voor Duindorp sv. Een hoekschop van Bodmann werd door Clay Hoekstra in de touwen gekopt. Met de 1-0 op het scorebord werd ook de rust bereikt.

Twee minuten in de tweede helft viel de tweede treffer voor de ploeg van trainer Martin Abbenhuis. Een voorzet van Jordy Pronk werd door GDA-speler Mark Okhuizen bij de eerste paal in het eigen doel gewerkt: 2-0. Kort daarna brak GDA uit, maar Justin Schoenmaker schoot de bal tegen doelman Jack Morauw aan. Na een kwartier spelen schoot GDA de aansluitingstreffer binnen. Jayden van Zoelen kon van dichtbij de 2-1 aantekenen. Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht. Tim aan de Wiel was met het hoofd trefzeker: 2-2.

Met nog twaalf minuten te gaan bereikte Bodmann met een crossbal Jeremy Keus. De bal eindigde bij de doelman. In de tachtigste minuut pakte Duindorp SV toch weer een voorsprong. Na een vrije trap kon Keus de bal had in het doel schieten: 3-2. Twee minuten voor tijd leek het duel definitief beslist. Jeremy Keus stelde Nick Keus in staat om de 4-2 te scoren. Drie minuten in blessuretijd kwam GDA toch nog terug in het duel door een treffer van Michael van Zwam: 4-3. En bij die stand klonk het laatste fluitsignaal.