HV Toernooi Sir Winston Cup: Westlandia na ruime winst naar halve finale

Westlandia was dinsdagavond in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup op sportpark de Hoge Bomen gastheer van zaterdag eersteklasser Voorschoten’97. De Naaldwijkers trokken ruim met 5-0 aan het langste eind.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Ron Heinen

Westlandia, dat in de competitie in de zondag Vierde Divisie geen rol van betekenis meer kan spelen, was er veel aan gelegen de halve eindstrijd te bereiken van het Haaglanden Voetbal Toernooi. De formatie van trainer Cesco Agterberg kende een prima start en kwam na veertien minuten op een 1-0 voorsprong. Kai Verbeek deed het voorbereidende werk en Jamie den Hartog scoorde.

In het eerste bedrijf werd er verder niet meer gescoord, zodat beide teams met die 1-0 stand aan de thee gingen. Na een voorzet van Jeremy van Uunen tekende invaller Dinand Kuhn voor het tweede Naaldwijkse doelpunt: 2-0. Vervolgens gooide Van Uunen het duel in het slot door geklungel in de Voorschotense defensie resoluut af te straffen: 3-0.

Het vierde Westlandse doelpunt kwam weer van een invaller. Van Uunen tekende wederom voor de voorzet en de net in het veld staande Stijn van Os was trefzeker: 4-0. Westlandia wist van geen ophouden en Voorschoten’97 begreep dat de strijd over was. Kai Verbeek had voor de gastheren het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 5-0.

Westlandia speelt nu in de halve finale op De Hoge Bomen tegen het één divisie hoger spelende Quick. Een fraai affiche. In de andere halve finale komen Scheveningen en HBS tegen elkaar in actie.

 

 

Lees verder
Net binnen