HV Toernooi Halve Maan Cup: Te Werve trekt in halve eindstrijd aan langste eind

Het was lang spannend in Rijswijk bij het duel in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup. Gastheer Te Werve nam driemaal de leiding in dit duel. Het bezoekende KMD wist tweemaal langszij te komen. In de slotfase probeerden de Westlanders nog van alles, maar het bleef bij 3-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het eerste wapenfeit in dit duel kwam van KMD. In de tiende minuut slalomde Cyrus Haghighat door de Te Werve-verdediging, maar schoot vanaf de zestienmeterlijn de bal net over de kruising. Even later had Boy Verwoerd pech voor de Westlanders met een schot net naast.

Na dik een kwartier verscheen KMD weer gevaarlijk voor het Rijswijkse doel. Bij een uitbraak gaf Jules Maring de bal af op Cyrus Haghighat, die tot tweemaal toe tegen Te Werve-doelman Tom Cruise aanschoot. Even later leek er een mogelijkheid te komen voor de thuisploeg, maar de KMD-doelman onderschepte op tijd de bal na een voorzet van Jevon Mercera.

Na bijna een half uur spelen viel dan toch het eerste doelpunt. Te Werve mocht ter hoogte van de zestienmeterlijn van KMD ingooien en de bal kwam bij Jevon Mercera, die knap vanaf de rand van het strafschopgebied de bal met buitenkant rechts in het doel liet verdwijnen: 1-0. De vreugde bij de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede was echter van korte duur, want drie minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Een schot van Jules Maring werd door Te Werve-captain Geraldo Reijntjes van de doellijn gehaald, maar in de rebound was Cyrus Haghighat nu wel succesvol.

Vlak na rust nam Te Werve andermaal de leiding. Kez van Oostrom Soede liete en steekbal los op Jevon Mercera die bij de tweede paal Abdullah Aydemir vond die vervolgens simpel kon scoren. En weer had KMD snel het antwoord klaar. Trainer Dennis Roerade zag in een scrimmage Sam Haghighat de 2-2 binnenschieten. Pal daarna had Te Werve pech bij een schot op de lat van Faisal Amasine. Na dik een uur spelen weer aan de andere kant een mogelijkheid, maar Jules Maring kopte de bal op aangeven van Bradley Meijer over he doel van de gastheren. Dezelfde Maring zag even later de bal op de buitenkant van de paal afketsen.

Met minder dan twintig minuten op de klok nam Te Werve voor de derde maal in dit duel de leiding. Na een steekbal van Kez van Oostrom Soede, mocht Kurry Ozbek op de KMND-doelman afgaan en passeerde hem met een knappe schijnbeweging: 3-2. KMD probeerde nog wel langszij te komen, maar een dropshot van Cyrus Haghighat werd door doelman Tom Cruise nog net tot corner verwerkt. Pech hadden bezoekers acht minuten voor tijd toen een bal via de onderkant van de lat weer terugsprong in het veld. In de slotfase trok ook de KMD-doelman nog mee naar voren, maar meer dan onrust in de Te Werve-defensie leverde dat niet op. Gescoorde werd er niet meer en zo plaatste Te Werve zich voor de finale op zaterdag 17 juni op het veld van Wilhelmus tegen Duindorp SV, dat in de andere halve eindstrijd baas bleef over GDA.

 

Lees verder