ADO Den Haag: Marcus Keane nieuwe algemeen directeur, Mark Ruijl haakt af

Volgens bronnen rond de club wordt Marcus Keane (foto) de nieuwe algemeen directeur van ADO Den Haag. De club wil zelf nog niet inhoudelijk reageren. Wel is bekend, dat Mark Ruijl – hoofdscout bij Feyenoord – heeft afgezegd voor de functie van technisch directeur.

Marcus Keane moet de opvolger worden van Edwin Rijntjes bij de club. De Nederlandse-Amerikaan kan bogen op de nodige ervaring. Hij werkte eerder in een commerciële functie bij Ajax en in twee perioden in totaal zeventien jaar voor Nike.

In zijn functie bij Nike werkte hij volgens het AD bij clubs als FC Barcelona, Chelsea, AS Roma, Inter, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid, terwijl hij ook actief was als consultant voor de FIFA.

Bedankt

Mark Ruijl, de beoogd technisch directeur, heeft inmiddels laten weten af te zien van die functie. Hij voerde de afgelopen weken intensieve gesprekken met de beleidsbepalers van Bolt, Ignacio Beristain en Scott McLachlan, maar dat heeft niet geleid tot een verbintenis. Aan het AD liet Ruijl weten: ,,ADO is in de basis een speciale club voor mij, echter denk ik niet dat mijn visie en werkwijze hier nu past.” Chris Woerts, die zijn komst nog aankondigde maandagavond in Vandaag Inside, vult in een Tweet aan: ,,Hij (Mark Ruijl – red.) vindt de Amerikanen niet slagvaardig genoeg.”

Woerts noemde maandag ook de naam van Le-Roy Echteld als nieuwe trainer, waarover ook geen mededelingen worden gedaan. Ook de naam van Fred Grim wordt in het geruchtencircuit genoemd.

(Foto: Linked in)

Lees verder