Niek den Heeten komend seizoen te bewonderen op sportpark Het Hoge Land

De zevende versterking voor het seizoen 2023-2024 bij TOGB is de nu bij ASWH spelende 22-jarige, op meerdere posities inzetbare middenvelder Niek den Heeten. Met de komst van Den Heeten (foto) lijkt de selectie van Jonathan Jonk voor komend seizoen rond te zijn.

Tekst: Ron Fruining

De in Lansingerland woonachtige Den Heeten komt over van het in de zaterdag Derde Divisie spelende ASWH. De middenvelder kwam in het verleden uit voor Noordwijk en Excelsior Rotterdam. In de jeugd was hij actief voor Excelsior Rotterdam O19 en O17. Voor zijn periode bij Excelsior Rotterdam speelde Den Heeten in de jeugd van cvv Berkel en BVCB.

TOGB heeft er, met Niek den Heeten een gretige, ambitieuze en ervaren speler bij. Hij legt zelf uit waarom hij naar Het Hoge Land komt.

Waarom stapje van ASWH over naar TOGB?

,,TOGB is een mooie en gezellige club, die zich de laatste jaren steeds meer op de kaart heeft gezet. Met een goede selectie en staf, is het team echt gegroeid. Het is een mooi decor om jezelf binnen en buiten het veld te ontwikkelen. Daarnaast is het gelegen in Lansingerland, waar ik zelf ook woon, waardoor ik al enige ervaring heb met de club en de mensen die TOGB een warm hart toedragen.”

Wat karakteriseert je als speler?

,,Ik ben een multifunctionele in te zetten speler. Een creatieve speler die het team echt beter kan laten draaien, geen duel schuwt en makkelijk iemand alleen voor de goal kan zetten. Ik denk dat ik vooral met mijn spelinzicht en voetballend vermogen veel kan toevoegen.”

Wat breng jij mee naar TOGB vanuit je ervaring?

,,TOGB heeft een jonge groep. Ik denk dat ik met mijn ervaring in, onder andere het betaald voetbal, wel het één en ander kan inbrengen. Zo moeten we er als spelers, volgend seizoen voor zorgen dat er te allen tijde een team staat dat voor elkaar door het vuur gaat. Dit zal naar mijn mening, resulteren in goede resultaten.”

Welk doel heb je voor jezelf gesteld voor komend seizoen?

,,Ik wil komend seizoen geen minuut missen, mijn voeten laten spreken en zo belangrijk mogelijk zijn voor het team.”

Ken je spelers uit de huidige selectie?

,,Van de huidige selectie ken ik behoorlijk wat spelers. Met verschillende spelers heb ik één of meerdere seizoenen samengespeeld. Andere ken ik al sinds de crèche en weer anderen, omdat zij uit de buurt komen. Ik denk daarom dat ik ook goed in de groep zal liggen en de groepsdynamiek, die in het huidig seizoen zo goed is, er zeker niet op achteruit zal gaan. Dit was ook één van de redenen waarom ik uiteindelijk voor TOGB heb gekozen.”

Wat zijn je verwachtingen bij en van TOGB?

,,Omdat ik de club al wel redelijk ken, weet ik ongeveer wat ik kan verwachten. Ik verwacht dat wij als team, volgend jaar echt iets moois kunnen gaan neerzetten en bovenin kunnen gaan meedraaien in de Derde Divisie.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder