Warming-up zaterdag 2E: FC Skillz dicht bij titel, ook onderin nog volop strijd

FC Skillz staat op het punt wederom een titel binnen te halen. Vorig seizoen lukte dat in haar eerste jaar van haar bestaan. Nu kan de ploeg van trainer Oussama Bekkaoui (foto) voor de tweede keer het kampioenschap behalen. FC Skillz moet zelf winnen en de enige concurrent RKDEO moet thuis onderuitgaan tegen VFC.

Tekst: Ton Beije

FC Skillz speelt thuis tegen het Delftse Full Speed. De gastheren moeten winnen om de vier punten voorsprong te behouden op RKDEO, of – mocht RKDEO een misstap maken – de titel binnen te halen. Full Speed zou graag voor een stunt zorgen, want het tea, van trainer Frank Verhaar knokt tegen rechtstreekse degradatie.

Spannend

RKDEO wil graag de leiding vasthouden in de derde periode. De ploeg van trainer Wesley Epskamp moet dan de volle buit binnenhalen tegen het Vlaardingse VFC. Bovendien houden de Nootdorpers dan de strijd bovenin nog een beetje spannend. Ook bij de Delftse derby tussen Concordia en Vitesse Delft staat er genoeg op het spel. Concordia wil graag onder directe degradatie uitkomen, terwijl Vitesse Delft er alles aan gelegen is om bij de eerste vijf te eindigen om een plek af te dwingen in de nacompetitie.

Afwachten

SVC’08 gaat op bezoek bij Berkel. Het team van Jeffrey Frijters heeft al de eerste periodetitel in bezit en doet dus mee aan de nacompetitie, terwijl Berkel graag – net als Vitesse Delft – bij de eerste vijf wil eindigen. SVC’08 moet in de slotfase van de reguliere competitie zorgen dat het geen averij oploopt met gele en/of rode kaarten. HMSH is aan de Vrederustlaan gastheer van het Vlaardingse CWO. Trainer Faizel Soekhai weet dat het heel moeilijk zal worden voor de hekkensluiter. Alle drie de duels die nog resten zullen gewonnen moeten worden en dan nog is het afwachten geblazen.

Keizers baard

Bij CION-HVC’10 spelen er ook nog belangen. HVC’10 kan de punten nog gebruiken en dat geldt ook voor het team van scheidend trainer Ricky van den Bergh, dat de kans nog heeft bij de top vijf af te sluiten met als doel deelname aan de nacompetitie. Tenslotte Wilhelmus-Westlandia. De Voorburgse gastheer wil alles uit de kast halen om directe degradatie te ontlopen, terwijl Westlandia om des keizers baard speelt, want de Naaldwijkers kunnen niet promoveren.

 

Lees verder