Warming-up 4D: Cruciale rol FC Zoetermeer in duel tegen IJVV de Zwervers

FC Zoetermeer kan zaterdag kampioenskandidaat Graaf Willem II VAC een handje helpen door IJVV de Zwervers pootje te lichten. Slagen de Zoetermeerders erin te winnen van de naaste concurrent van de ploeg uit Wassenaar, dan bedraagt de voorsprong van de pupillen van Jan de Jong vijf punten en met dan nog twee wedstrijden te gaan kan de kampioensvlag alvast uit het berghok worden gehaald.

Tekst: Peter Petit

SEV – Graaf Willem II VAC

SEV zal tegen kampioenskandidaat Graaf Willem II VAC uit ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag tijdens het restant van het duel tegen RVC Celeritas. De spelers onder leiding van hoofdcoach Kenneth Soechit kwamen toen niet over de middenlijn. Voor de manschappen van trainer Jan de Jong kan deze wedstrijd niks anders dan ‘a day in the park’ worden, op weg naar kampioenschap en promotie. SEV is in de strijd om directe degradatie te voorkomen afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden van de andere teams in de gevarenzone. Winst zou helpen om zeker te zijn van prolongatie van een plek in de vierde klasse, maar lijkt niet aan de orde tegen deze ‘in the winning mood’ verkerende tegenpartij.

Haagse Hout – SV Ommoord

De thuisploeg is al  gedegradeerd en de spelers die nog blijven, zitten met hun hoofd al bij het komend seizoen als vijfdeklasser. SV Ommoord heeft zich al veilig gespeeld, maar wil van de laatste drie wedstrijden nog een mooie serie maken en het seizoen goed afsluiten, te beginnen zaterdag tegen de ploeg uit Mariahove.

NOC Kralingen – KSD-Marine

Een wedstrijd waarin nog volop spanning zit. KSD-Marine, twaalfde op de ranglijst, kan bij winst tegen de Kralingers, die slechts één punt meer hebben, goede zakendoen in de strijd tegen directe degradatie.

RVC Celeritas – vv Moerkapelle

Bij RVC Celeritas dromen ze nog van het halen van de nacompetitie. ,,Vanaf nu spelen we drie finales”, aldus vertrekkend coach Dennis Young, die bij zijn nieuwe club DHC als druk bezig is met het verwelkomen van nieuw aangetrokken spelers. Inderdaad ziet het er op de ranglijst voor de Strijp-bewoners rooskleurig uit in de strijd om het toetje van de reguliere competitie. De achterstand op de voornaamste kandidaat voor het behalen van deze derde periode, VV Groeneweg, bedraagt slechts één punt, maar er liggen veel kapers op de loer. Ook Zestienhoven, Floreant en FC Zoetermeer zijn nog volop in de strijd. Wil RVC Celeritas een serieuze kans maken op deze prijs, dan zal het toch echt alle wedstrijden moeten winnen, maar dat lijkt volgende week uit tegen Graaf Willem II VAC uitgesloten. En dan kan de conclusie voor RVC Celeritas alleen maar zijn dat de ploeg te laat de vorm van het afgelopen seizoen heeft te pakken. Het zou voor de spelers van RVC Celeritas zaterdag wel eens knap lastig kunnen worden om de het hele seizoen al goed presterende doelman Lorenzo Sloof van Moerkapelle te passeren. Met medewerking van DJ Stick bouwt RVC Celeritas voorafgaand aan de wedstrijd al een heel feestje om in de goede stemming te komen.

FC Zoetermeer – IJVV de Zwervers

De thuisploeg onder leiding van de naar CVC Reeuwijk vertrekkende hoofdcoach Leroy Vaes (foto) zou zaterdag Graaf Willem II VAC wel eens de helpende hand toe kunnen reiken. Indien de Rokkeveen-bewoners erin slagen om een zege of gelijkspel tegen de ploeg uit IJsselmonde te bewerkstelligen, komt het kampioenschap van Graaf Willem nog dichterbij dan het nu toch al is. Twee punten bedraagt de achterstand thans voor IJVV de Zwervers, met nog drie duels te gaan. De trainer van de thuisploeg kijkt alleen naar zijn eigen ploeg, geobsedeerd als hij is door het halen van plek vier, een plek die nog een vervangende periodetitel op kan leveren.

Lees verder