Warming-up zaterdag 1B: DSO kan voorschot nemen op titel

De competitie in de eerste klasse B nadert haar ontknoping. Nog drie duels te gaan. Dan weten we wie er kampioen is geworden, wie er nacompetitie speelt voor zowel promotie als degradatie en wie er rechtstreeks naar de tweede klasse is afgedaald. Het kookpunt nadert.

Tekst: Hans Kulk

Koploper DSO kan aanstaande zaterdag een groot voorschot nemen op de titel als er gewonnen wordt bij het reeds gedegradeerde DHC. In principe een ‘makkie’ voor de ploeg van Bert de Best (foto), kijkend naar het doelsaldo van de gastheren: 15 voor 167 tegen. In de laatste twee duels treft DSO nog HVV (thuis) en Wippolder (uit).

Kampioensdroom

Runner-up Die Haghe, inmiddels vijf punten achter, gaat een moeilijk duel tegemoet bij sv Nootdorp. Marcel Koning en consorten moeten winnen om de kampioensdroom in leven te houden, terwijl de Nootdorpers de punten keihard nodig hebben om p/d-wedstrijden te voorkomen. Ook Wippolder en VELO zijn nog niet helemaal uitgeschakeld voor de titel. De Delftenaren staan zes punten achter op DSO, de Wateringers zeven, maar zij spelen aanstaande dinsdag nog het eerder gestaakte duel met Den Hoorn (tussenstand 2-0) uit.

Handhaving

Komend weekend is Wippolder gastheer voor VUC, voor de bezoekers belangrijk in strijd tegen directe degradatie. Hetzelfde geldt voor UVS, dat op sportpark Kikkerpolder VELO ontvangt. Verliezen is voor VUC én UVS nagenoeg ‘dodelijk’. Ook voor sv Honselersdijk (32 punten), HVV (30), en sv Den Hoorn (26 uit 22) is handhaving in de eerste klasse nog geen zekerheidje. sv Honselersdijk gaat op bezoek bij Voorschoten’97, HVV ontvangt Valken’68 en sv Den Hoorn is gastheer voor Forum Sport.

U ziet het, in de eerste klasse B is nog bijna niets beslist, maar dat zal na dit weekend ongetwijfeld verleden tijd zijn.

Lees verder