Warming-up zaterdag 3A/C/D: Oliveo hoopt zaterdag feestje te kunnen vieren

Ook in de derde klasse A worden de prijzen binnenkort uitgereikt. Blauw Zwart is nog kanshebber. In 3C zou het zaterdagmiddag in Pijnacker zomaar eens groot feest kunnen worden bij Oliveo. VDL lijkt in de derde klasse D niet meer aan directe degradatie te kunnen ontkomen.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

Ook in de derde klasse A worden de prijzen binnenkort uitgereikt. Vier ploegen maken nog kans op de titel. Nieuwkoop (49), Aarlanderveen (47), Koudekerk en Blauw Zwart (beide 46). Voor Stompwijk’92 ziet het er somber uit.

Voor de drie regioploegen is er komend weekend werk aan de winkel. Blauw Zwart moet, om de titelaspiraties levend te houden, in Noordwijkerhout winnen van VVSB. DWO kan de ploeg uit Wassenaar een dienst bewijzen door te winnen bij nummer twee Aarlanderveen. Stompwijk’92 heeft de moeilijkste klus te klaren. Winnen bij koploper Nieuwkoop. Bij verlies komt directe degradatie voor Erik van Manen en consorten wel akelig dichtbij.

3e klasse C

In Pijnacker zou het zaterdagmiddag zomaar eens groot feest kunnen worden. Bij winst van koploper Oliveo op VVOR en een gelijkspel bij het duel tussen Zwarte Pijl en DSVP is de tweede titel op rij namelijk een feit.

Zwarte Pijl heeft in de derde klasse C gegokt en verloren. De ploeg uit Rotterdam stevende zonder moeite op het kampioenschap af, maar verloor in de afgelopen duels zoveel punten, dat het reeds kansloos geachte Oliveo de regie weer overnam en hiervan aanstaande zaterdag de vruchten kan gaan plukken. Bij een gelijkspel tussen Zwarte Pijl en DSVP en winst van de Oliveanen is de tweede titel op rij namelijk een feit. Lukt het niet dan hebben Willem van der Smit (foto) en consorten nog twee mogelijkheden. Op 20 mei thuis tegen buurman DSVP of op 27 mei ‘uit’ bij het reeds gedegradeerde SEP. Maar DSVP zit nog wel op het vinkentouw. Zes punten achter op Oliveo en duels met Zwarte Pijl en Oliveo voor de boeg. Gaan de ‘buren’ wellicht onderling uitmaken wie de titel pakt? Eerlijk? Ik denk niet dat het zover komt. Voor SEP is het doek in de derde klasse C reeds gevallen, voor DHL komt directe degradatie ook heel dichtbij. Negen punten achter op een p/d-plek met nog drie duels te gaan. Een zijden draadje. Winst bij stadsgenoot SEP betekent dat het piepkleine vlammetje nog niet definitief is gedoofd. Het laatste regionale duel in 3C gaat tussen Ariston’80 en SV Charlois.

3e klasse D

VDL lijkt in de derde klasse D niet meer aan directe degradatie te kunnen ontkomen. Zes punten achter op een p/d-plek met nog drie duels te gaan. De ploeg van vertrekkend coach Henk Salari heeft overigens wel bewezen dat het tot grootse dingen in staat is. Twee weken geleden verpeste VDL namelijk het kampioensfeestje van HBSS door in Schiedam met 1-4 te winnen. Wellicht komt Houdini nog in Maassluis op bezoek.

Lees verder