Warming-up zaterdag 4A/4C: Kraker voor BSC’68, BMT naar sv Loosduinen

BSC’68 speelt een cruciaal duel in de strijd om de eerste plaats in 4C. Het sterke SJZ komt naar Benthuizen toe. In 4D is het nog spannend voor diverse ploegen die graag de nacompetitie voor promotie willen bereiken. Onderin kan degradatie voor Quick Steps een feit worden.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse A

Voor BSC’68 staat er veel op het spel in het duel met SJZ. De ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) heeft de eerste plaats in handen met een voorsprong van maar één punt op Zevenhoven. De tegenstander uit Zoeterwoude staat op een derde positie en zal dus een geduchte opponent zijn. Zevenhoven speelt een uitduel bij middenmoter LSVV’70.

4e klasse C

In de strijd om een plek in de nacompetitie zijn nog diverse clubs in de race. DUNO bindt op de Haagse Dynamiek de strijd aan met sv Erasmus. DUNO staat er op dit moment goed voor in zowel de derde periode als de reguliere competitie. sv Loosduinen en BMT hebben de hoop ook nog niet opgegeven. Beide teams spelen tegen elkaar op Sportpark Madestein. Vredenburch, dat afgelopen week het inhaalduel tegen HPSV won, speelt nu tegen VCS, dat in de gevarenzone staat. De Rijswijkers kunnen zich geen puntverlies veroorloven, maar dat geldt dus ook voor de tegenstander.

Belangen

Ook onderaan de ranglijst zijn de belangen nog groot. HPSV is al gedegradeerd, maar tegenstander RAS heeft nog een kans om de nacompetitie te ontlopen. Ook Semper Altius weet al dat het komend seizoen in de vijfde klasse zal uitkomen. De Rijswijkers ontvangen GDA. Voor Quick Steps zal waarschijnlijk het doek dit weekend vallen. Quintus komt langs in Den Haag. De Westlanders hebben de punten nog hard nodig om zich veilig te spelen. Ook ODB is zeker nog niet veilig. Kampioen PGS/VOGEL is de tegenstander.

Lees verder