Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,De borst weer nat maken”

Komende zondag strijdt Quick tegen kampioen ADO’20 om de eerste plaats in de derde periode. Met nog drie wedstrijden te spelen staan de jonge Haantjes op de tweede plaats met drie punten minder. Er wordt een spektakel verwacht in de één na laatste thuiswedstrijd.

Tekst: Pieter Donath

Vorige week won ADO’20 met 5-0 van JOS Watergraafsmeer en werd onbereikbaar voor de achtervolgers. De terechte kampioen komt naar Den Haag. Een periodetitel is voor de Heemskerkers niet meer interessant, maar er hoeft niet te worden gerekend op minder weerstand. De ploeg zal ongetwijfeld haar sportieve plicht vervullen. De superezels wonnen de laatste zes wedstrijden waarvan vijf zonder goal tegen. Maar ook Quick is in vorm. De laatste zes wedstrijden werden niet verloren. Vorige week werd 0-0 gespeeld tegen Hercules en dat gaf trainer Paul van der Zwaan (foto) een goed gevoel. Tegen ADO’20 wordt wederom uitgegaan van de eigen kwaliteiten.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Hercules?

,,Het heeft een goed gevoel achtergelaten. 0-0 lijkt niet echt bevredigend, maar ik vind Hercules één van de best voetballende ploegen uit de competitie. We hadden met wat geluk kunnen winnen, maar zeer zeker ook kunnen verliezen. Het was een vrij open wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen. De eerste helft hadden we nog wat moeite met de speelwijze en daarbij vrijkomende ruimtes, maar de tweede helft was dat veel minder. Ook dat is weer een groot compliment. Een zo jonge ploeg die in staat is tactische wijzigingen goed en effectief uit te voeren. Prima.”

Wat verwacht je voor een wedstrijd nu ADO’20 al kampioen is?

,,Wederom een topploeg dus we kunnen de borst weer nat maken. Ook nu gaan we gewoon weer uit van onze eigen kwaliteiten. Dat ADO’20 al kampioen is wordt door velen gezien als een voordeel. Daarvan uitgaan zal een pijnlijke vergissing kunnen zijn. Alles dat het gebrek aan scherpte en focus in ons eigen hoofd bedreigd, is een gigantische valkuil. Ook nu geldt weer, bezig zijn met ons eigen spel, niet laten afleiden. Taken goed uitvoeren en alles geven, dat is de opdracht.”

Waarom moeten veel mensen komende zondag naar Quick komen kijken?

,,Het wordt een aantrekkelijke open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen met veel momenten voor de goals. Mooi om naar te kijken. Zeker in combinatie met het te verwachten weer. Ik verwacht een spektakel.”

Lees verder
Net binnen