Zaalvoetbal: ZVV Den Haag 2 en FC Westland 5 naar halve finale beker

In Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zijn duels afgewerkt in de kwartfinale van de strijd om de districtsbeker.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Multicult – zvv Den Haag

Scheidsrechter Abderrahim Essaghir had het zwaar, want hij moest het in dit kwartfinaleduel doen zonder secretaris. De KNVB was vergeten een secretaris in te plannen. Essaghir bracht het er goed vanaf.

In de eerste helft van de wedstrijd werd er niet gescoord, ondanks dat zvv Den Haag in de vierde minuut een strafschop kreeg. Deze werd – zoals de ruststand laat zien, niet benut. Ook Multicult (dat weer zonder Ali Boussasboun speelde maar wel met Djamal Boekstra en Samir Oulhani) kreeg in de negentiende minuut een dikke kans. Ibrahim Achalhi kwam via counter één op één situatie te staan met doelman Elias Chouardi en lobde de bal zeer fraai over de doelman heen, maar ook net over het doel.

Na het beginsignaal van de tweede helft viel al snel het openingsdoelpunt. Binnen één minuut scoorde Mo El Osrouti uit een kopbal zeer fraai: 0-1. In de 27e minuut (één minuut later) kreeg Mo El Osrouti een fraaie pass van aanvoerder Luthmarnick Maria en wederom liet hij Multicult-doelman Fouad Amrani, die vooral vororust zijn ploeg overeind hield, kansloos: 0–2. In de 36e minuut werd een overtreding gemaakt op zvv Den Haag-speler Brahim Karoumi en moet hij van het veld gedragen worden. Net nadat Karoumi het veld had verlaten scoorde Mo El Osrouti zijn derde treffer voor de ‘bezoekers’: 0-3.

Het spel werd steviger, de scheidsrechter liet veel doorgaan, maar toonde in de 43e minuut wel een gele kaart aan Brahim Saidi van zvv Den Haag 2. Wat Multicult ook probeerde het lukte niet ervan te profiteren. Vlak voor tijd gooide Mo El Osrouti definitief de deur op slot met zijn vierde doelpunt: 0-4. Door onoplettendheid wist Amrane El Araj namens Multicult de eretreffer te maken: 1-4. De aftrap was nauwelijks genomen of het vijfde doelpunt voor zvv Den Haag 2 was een feit en ditmaal gaf Mo El Osrouti, via een één-tweetje, de voorzet op Shwendel Cijntje, die doel trof: 1-5.

Futsal Rotterdam 2 – FC Westland 5

De wedstrijd begon aftastend met nadruk op de verdediging. De wedstrijd brak open door een treffer van Futsall Rotterdam. FC Westland 5 zette meteen aan en scoorde de gelijkmaker via Anouar Attal Haoui: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op net voor de rust kwam Futsal Rotterdam met twee doelpunten vlak achter elkaar op een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft was het team van FC Westland feller in de duels en dat leverde na tien minuten resultaat op. Wederom Anouar Attal Haoui tikte na een mooie solo de 3-2 binnen. FC Westland bleef continue gecontroleerd spelen, wachtend op een gat in de vijandelijke defensie. Drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker op naam van Ufuk Barskanmay. FC Westland speelde de tweede helft uit met een 3-3 gelijkspel, waarna er meteen penalty’s werden genomen. FC Westland 5 begon met de strafschoppen serie en wist die ook winnend af te sluiten. Ufuk Barskanmay, Enes Ozdemir, Anouar Attal Haoui en Harun Coskun schoten raak en doelman Furkan Barskanmay pakte de laatste strafschop van Futsal Rotterdam.

Halve finales

Naast dat zvv Den Haag 2 en FC Westland 5 naar de halve finale gaan, hebben ook het Schiedamse HBSS en FC Boshuizen zich geplaatst voor de halve eindstrijd.

Competitieleidster Milly Verburch heeft de loting voor de halve finale al gedaan. Het vijfde team van FC Westland is gekoppeld aan favoriet HBSS en zvv Den Haag mag het in Sportcampus Zuiderpark opnemen tegen FC Boshuizen. De winnaars spelen op maandag 5 juni de finale in sporthal Margriet in Schiedam.