Zaterdag 5B: GSC ESDO ruim langs De Ster, moeizame zege voor Quick

GSC ESDO hield haar kleine titelkansen levend dankzij een dikke overwinning op De Ster. Voor Quick kwam de zege niet zo makkelijk. Wanica Star bood flink tegenstand. DVC was succesvol in het uitduel bij ASW.

De Ster – GSC ESDO

GSC ESDO legde De Ster flink over de knie. Na de 0-1 van Djamel Boerstra kwam de ploeg van trainer Oyebade Onigbogi nog wel op 1-1 door een treffer van Kelly Harrison, maar daarna liepen de bezoekers eenvoudig weg naar een 1-4 stand bij rust. Houcine Zerjouh, Mo Achalhi (foto) en Djamel Boerstra namen de doelpunten voor hun rekening. In de tweede helft voerde GSC ESDO de score nog flink op. Samir Oulhani en Mo Achalhi zorgden voor een 1-6 tussenstand. Na de 1-7 van Boerstra was Nordin Zambib twee keer trefzeker. Houcine Zerjouh had het laatste woord en nam de 1-10 voor zijn rekening.

Quick (H) – Wanica Star

Op Nieuw Hanenburg liet Wanica Star zich niet zomaar aan de kant schuiven door Quick. John Henry Maasbach kopte Quick in de zeventiende minuut naar een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte en vlak naar de rust viel zelfs de 1-2. In de 58e minuut zorgde Noah Munier met een fraai schot voor de 2-2. Dit leek ook de eindstand te worden, maar vlak voor het eindsignaal bezorgde Kai Vonk Quick toch nog de overwinning.

ASW – DVC

In Waddinxveen keek DVC bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. De Delftse ploeg herpakte zich heel goed in de tweede helft. Met drie treffers van Mike van Es en een doelpunt van Melvin Legierse werd een fraaie 2-4 overwinning uit het vuur gesleept. DVC staat nu op een zevende plaats met twee punten achterstand op de tegenstander.