Zaterdag 4D: Bizar slotstuk na onverwacht verlies IJVV de Zwervers

Een bizar slotstuk van de reguliere competitie in 4D dankzij een volkomen onverwachte, maar daarom niet minder terechte overwinning van FC Zoetermeer op IJVV de Zwervers, dat tegen de equipe van hoofdtrainer Leroy Vaes de tweede seizoensnederlaag moest incasseren. Graaf Willem II VAC maakte geen fout en won overtuigend met 1-6 van SEV, waardoor men in Wassenaar nu, na 56 jaar, langzamerhand kan beginnen met het hijsen van de kampioensvlag. Want de vijf punten voorsprong die de ‘Graven’ nu hebben op de Zwervers, laten ze echt niet meer uit hun handen glippen. Uiteraard ook grote blijdschap in Zoetermeer waar deelname aan de nacompetitie nu serieus in het zicht komt. Bij Haagse Hout moest trainer Mehdi Chafai wegens gebrek aan voldoende spelers, zichzelf opstellen. Laat hij nog scoren ook tegen Ommoord… Overigens niet genoeg om een 3-6 nederlaag te voorkomen.

Tekst: Peter Petit            |         Foto’s: Perry Biemans & Robert Bakker

FC Zoetermeer – IJVV de Zwervers

FC Zoetermeer is verantwoordelijk voor een bizarre ontknoping in 4D. Het team van hoofdtrainer Leroy Vaes won op eigen terrein verrassend met 4-1 van IJVV de Zwervers, dat met de huidige vijf punten achterstand op Graaf Willem II VAC  het kampioenschap zo goed als zeker in rook vervlogen ziet gaan. Een wedstrijd met twee gezichten. (Foto’s FC Zoetermeer-IJVV de Zwervers: Robert Bakker)

De eerste helft was voor de ploeg uit IJsselmonde die de rust inging met een 0-1 voorsprong. Het doelpunt met een sterk buitenluchtje werd gemaakt door de mee naar voren gekomen centrale verdediger Sander Risseeuw. Wat er in de rust in de thee van de gastheren zat, zal altijd een raadsel blijven, feit was wel dat er een herboren FC Zoetermeer op het veld stond tegen een tegenstander die de weg compleet kwijt was. Dankzij doelpunten van uitblinker Emre Terlemis (2x), Dennis Wareman en Roald Houterman werd IJVV de Zwervers compleet van het veld gespeeld.

,,Een overwinning van het collectief”, aldus scheidend hoofdtrainer Vaes van de Rokkeveen-bewoners. Dankzij deze verrassende zege staat zijn team nu stevig op de vierde plek op de ranglijst, een plek die een vervangende periodetitel op kan leveren. De 17-jarige Ian Jansen maakte in de tweede helft zijn debuut bij FC Zoetermeer.

SEV – Graaf Willem II VAC 

Bij Graaf Willem II VAC kan volgende week op de eigen Roggewoning de kampioensvlag officieel gehesen worden. Dankzij de verrassende nederlaag van IJVV de Zwervers, nog de enige concurrent in de strijd om het kampioenschap en de eigen logische zege op SEV, 1-6 na een 0-3 ruststand, bedraagt de voorsprong van de ploeg van hoofdtrainer Jan de Jong nu vijf punten. In een eentonige wedstrijd met veel balbezit van Graaf Willem scoorde Leo Dijkuizen een echte hattrick. Namens SEV was Fares Daoudi trefzeker.  (Foto’s SEV-Gr.W.II VAC: Perry Biemans)

In de tweede helft waren Jacky Adam, weer Leo Dijkhuizen en Bob Huiskes productief aan Wassenaarse kant. Het SEV van hoofdtrainer Kenneth Soechit staat nu nog een veilige negende plaats, maar het voelt nadrukkelijk de hete adem van Moerkapelle in de nek, dat evenveel punten heeft.

RVC Celeritas – vv Moerkapelle

Het moet gezegd, het Rijswijkse RVC Celeritas is met de volle winst in de laatste vijf wedstrijden, bezig aan een uitstekende serie. Ook tegen Moerkapelle domineerde de thuisploeg met drie doelpunten als resultaat. Goaltjesdief Jergo Leijdekkers trof tweemaal het net, Abdoellah Tajdirti eenmaal. In een zeer sportieve wedstrijd onder leiding van een goed leidende scheidsrechter scoorde vervolgens Vialli Serbony in de tweede helft tweemaal, waarvan een keer vanaf elf meter.

Haagse Hout – Ommoord

Haagse Hout speelt de laatste wedstrijden van het seizoen om des keizers baard en is al bezig met het doorselecteren met het oog op het komend seizoen in de kelder van het amateurvoetbal, de vijfde klasse. Ommoord liet geen spaan heel van de defensie van Haagse Hout met zes treffers tot gevolg. Bij personeelsgebrek moest hoofdtrainer Mehdi Chafai ook zichzelf optellen, een goede zet, want hij scoorde ook nog. Andere doelpuntenmakers namens Haagse Hout waren Volkan Teksen en Jerson. De drie treffers van Haagse Hout waren echter bij lange na niet genoeg om het de spelers uit Ommoord nog echt lastig te maken.

NOC Kralingen – KSD Marine

Het team van hoofdtrainer Henk Baggerman ging ervanuit in de laatste wedstrijden tegen relatief gezien wat zwakkere broeders, voldoende punten te behalen om een plek in de vierde klasse te behouden. Helaas, de realiteit is anders en ook nu weer tegen mededegradatiekandidaat NOC Kralingen werd een 3-2 nederlaag geleden, half time was de stand nog 1-1. Mike Perquin scoorde het Haagse doelpunt in de eerste periode. De 2-1 van de thuisploeg werd gemaakt uit een penalty nadat Ronald Koene de bal tegen zijn hand had gekregen en maar bleef praten tegen de scheidsrechter, waardoor hij werd uitgesloten van verdere deelname. KSD Marine verder met tien man. Brian Koster scoorde vanaf elf meter voor de gasten, maar meer zat er voor KSD Marine in het lommerrijke Kralingen niet in. Met nog twee wedstrijden te gaan is het voor KSD Marine in principe nog mogelijk om directe degradatie te ontkomen, maar in dat geval volgt nog wel deelname aan de p/d-wedstrijden.

 

 

Lees verder