Zaterdag 4C: Belangrijke zeges voor Vredenburch, Quintus en RAS

Vredenburch boekte een kostbare zege op VCS en is nog steeds kanshebber op een plaats in de nacompetitie voor promotie. Door de nederlaag lijkt VCS de strijd om handhaving juist te moeten aangaan. Net als RAS heeft VCS nog een kleine kans om zich veilig te spelen. Quintus lijkt dat gelukt te zijn na de winst op Quick Steps dat degradeerde.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Ron Heinen

Quick Steps – Quintus

Al na vijf minuten kwam Quintus op een 0-1 voorsprong door een treffer van Stijn van der Wel. De speler uit Kwintsheul had er zin en nam ook de volgende twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor de ploeg van trainer Ricard Langeveld met 0-3 de rust in ging.

In de tweede helft kwam de 0-4 tot stand door een benutte strafschop van Sean van der Stap. De laatste twee doelpunten kwamen op naam van Rob van Binsbergen, waardoor Quintus met een 0-6 de thuisreis kon aanvangen. Door de nederlaag weet Quick Steps, dat het het komend seizoen in de vijfde klasse speelt.

Vredenburch – VCS

In de strijd om een plek in de nacompetitie deed Vredenburch wat het moest doen. De Rijswijkers, die op een vijfde plaats staan, boekten in een duel met veel strijd een simpele overwinning op VCS. Door doelpunten van Jordy van Wanrooij, Kevin van Leeuwen, Rico Deekman en Erwin Kruijt werd een 4-0 victorie geboekt. Door de zege heeft Vredenburch de leiding in de derde periode, maar het blijft spannend. VCS zal de laatste twee duels in winst moeten omzetten als het de degradatienacompetitie nog wil ontlopen.

RAS – HPSV

De politiemannen kwamen door een treffer van Danny Flothuis op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap werd door de HPSV-speler in de rebound in het doel gewerkt. De hekkensluiter hield stand tot de 36e minuut. Daniq Baltazar zorgde voor de gelijkmaker. RAS miste daarna veel kansen. HPSV-doelman Martin Zonneveld hield zijn team in de race. Na de rust nam RAS binnen een kwartier een 3-1 voorsprong door twee treffers van Mucahit Torun. Vlak voor het eindsignaal was ook Redouan Baouch twee keer trefzeker en werd de score ondanks een matig duel van de thuisploeg toch nog 5-1.

Semper Altius – GDA

GDA hield de tweede plaats in handen met een magere overwinning op Semper Altius. De ploeg uit Loosduinen kwam na 27 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Justin Schoenmaker stelde Jeroen Mantel in staat om te scoren. Vlak voor rust zorgde Semper Altius voor een verrassende wending door de 1-1 aan te tekenen. Justin Wenkenbach nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De 1-1 bleef op het bord tot de 77e minuut. Een bal van Michael van Zwam ging via een speler van de Rijswijkers het eigen doel in. Door de 1-2 zege houdt GDA een punt voorsprong op BMT.