Zaterdag 4C: ODB bijna veilig na winst op PGS/VOGEL, DUNO strandt op 0-0

Kampioen PGS/VOGEL kreeg voor de vierde keer klop dit seizoen. ODB, dat de punten hard nodig had, zorgde voor een verrassing op Ockenburgh. Ook DUNO kon de winst niet pakken. Het duel met sv Erasmus bleef doelpuntloos. sv Loosduinen moest zich gewonnen geven tegen BMT.

PGS/VOGEL -ODB

De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen op voorsprong tegen ODB. Vlak voor rust kon ODB de stand gelijktrekken. In de tweede helft namen de bezoekers zelfs een 1-2 voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 en hengelde ODB drie zeer kostbare en wellicht onverwachte punten binnen. De ploeg van trainer Patrick Demmers (foto) heeft met nog twee duels te gaan vier punten voorsprong op VCS dat in de gevarenzone staat.

DUNO – sv Erasmus

Op eigen veld kon DUNO niet de winst pakken tegen sv Erasmus. De formatie van trainer Kenneth Lamens kreeg weinig kansen en kon het net niet te vinden. Ook tegenstander sv Erasmus was niet bij machte om te scoren, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

sv Loosduinen – BMT

BMT begon stroef aan het duel met sv Loosduinen. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg, maar die leverde nog niets op. Na veertien minuten spelen bracht Tom Vrieling sv Loosduinen op een 1-0 voorsprong met een lob van twintig meter afstand. BMT ging daarna beter voetballen en kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Furkan Eren was onhoudbaar voor de doelman van sv Loosduinen. Na rust startte BMT sterk en kwam binnen vijf minuten op een 1-3 voorsprong. Een vrije trap van Bayram Akyon werd van richting veranderd door de muur en belandde in het doel en leverde de 1-2 op. Daarna kon Sahin Kalkanoglu na een knappe aanname scoren uit een fraaie voorzet van Redouan Akharraz: 1-3. sv Loosduinen kon de stand daarna niet meer een beter aanzien geven.