Zaterdag 3C: OLIVEO heeft het lastig maar wint wel, SEP en DHL in balans

In Pijnacker had OLIVEO het lastig tegen VVOR, maar hield drie punten over aan het duel. Het Delftse onderonsje tussen SEP en DHL eindigde in een gelijkspel. Ook Ariston’80 speelde met 1-1 gelijk met Charlois als tegenstander. DSVP verloor nipt van Zwarte Pijl.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Franca Dobbe

OLIVEO – VVOR

Al na één minuut kwam OLIVEO op voorsprong tegen het Rotterdamse VVOR. Bob Ruigrok kopte een vrije trap van Gerben Pels het doel in: 1-0. De vreugde was van korte duur. Zeven minuten later viel de gelijkmaker: 1-1.

Pas in de tweede helft kon OLIVEO opnieuw de leiding nemen door een treffer van Niels Bentvelzen: 2-1. Een strafschop voor VVOR gooide roet in het eten en de 2-2 kwam op het scorebord. Daarna kreeg ook OLIVEO een strafschop na hands. Dewi van Wichen was vanaf elf meter doeltreffend en tekende voor de 3-2. Max Huurman maakte het karwei vlak voor tijd definitief af: 4-2.

Zwarte Pijl – DSVP

DSVP kon dorpsgenoot OLIVEO niet vroegtijdig aan het kampioenschap helpen. De ploeg van trainer Alex van der Harst bereikte de rust met een 0-0 stand op het bord. Na de thee kwam Zwarte Pijl op een 1-0 voorsprong, maar zorgden Rick de Bruijn en Yasien Abdelaal (strafschop) voor een fraaie 1-2 stand. De thuisploeg haalde de winst alsnog binnen met twee treffers en blijft door de 3-2 zege OLIVEO volgen op vijf punten met nog maar twee duels te spelen.

Ariston’80 – Charlois sv

In een sportief en gelijkopgaande wedstrijd gingen beide teams, Ariston’80 en Charlois vs, vol voor de eindoverwinning. Beide teams kregen veel kansen. Maarten van Nistelrooy bracht de studenten aan de leiding (1-0), maar voor de rust was de stand alweer gelijk: 1-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Doelman Daan van der Burg hield zijn ploeg in de wedstrijd door een strafschop te stoppen.

SEP – DHL

Ook de Delftse stadsderby tussen SEP en DHL eindige in 1-1. Koen Vermeulen scoorde namens DHL de enige treffer. SEP, dat al gedegradeerd was, krijgt in de vierde klasse gezelschap van DHL. De achterstand op VVOR is niet meer overbrugbaar voor de mannen van trainer Tayyab Chaudhry.