Zaterdag 3B: Sportclub Monster kan kampioenschap vieren

In de confrontatie met de enig overgebleven titelkandidaat Verburch eiste Sportclub Monster de titel voor zich op.

Tekst: Roland van der Linden             |    Foto’s: Danny Ploegaert

Verburch – Sportclub Monster

Bij Sportclub Monster kon de vlag in top na een overwinning op Verburch. De ploeg van trainer Marco Meijer kon het kampioenschap en de promotie naar de twee klasse gaan vieren. Na een matige eerste helft was het nog steeds spannend. Beide teams konden het net niet vinden.

Vlak na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Thijme van der Arend werd door een verdediger van Verburch in eigen goal gewerkt: 0-1. Even later leverde een benutte strafschop van Jordi van Maanen de beslissing op. In de 0-2 stand kwam geen verandering meer en sc Monster kon de korte thuisreis aanvangen met de titel op zak.

Naaldwijk – sv Houtwijk

In de eerste helft bleef de brilstand op het scorebord staan. Een fout in de achterhoede van de Westlanders werd door de Hagenaars afgestraft en leverde de 0-1 op. Naaldwijk herpakte zich en kwam na een schitterende vrije trap van Jordy van Casteren op gelijke hoogte: 1-1. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

Schipluiden – Laakkwartier

Door niet alert verdedigen van de Haagse bezoekers nam Schipluiden een 1-0 voorsprong dankzij Stef Eikelen. Laakkwartier zocht daarna de aanval, maar zag een bal van Karam Boukhari strandden op de doelman van de thuisploeg. Even later kwam een bal op de paal, maar kon Boukhari in de rebound het net vinden: 1-1. In de tweede helft schoot Martijn van Dorp Schipluiden opnieuw aan de leiding, maar was het Timon Nunez die de 2-2 voor zijn rekening nam. Uiteindelijk kon Laakkwartier een derde achterstand niet meer ongedaan maken. Chris van Beurden schoot Schipluiden naar de winst: 3-2. Een belangrijke overwinning om de nacompetitie te ontlopen. Laakkwartier werd door de nederlaag dieper in de problemen gedrukt.