Zaterdag 3A: Afstraffingen Blauw-Zwart en Stompwijk’92, knappe winst DWO

DWO baarde opzien met een ruime overwinning op Aarlanderveen. Voor Blauw-Zwart liep de wedstrijd tegen VVSB uit op een deceptie. Ook Stompwijk’92 kon geen potten breken tegen koploper Nieuwkoop.

Aarlanderveen – DWO

De Zoetermeerders begonnen furieus aan het duel en speelden prima combinatievoetbal. Calvin Urgert raakte eerst nog de paal, maar was vijf minuten later na een fantastische aanval over drie schijven verantwoordelijk voor de 0-1. Aarlanderveen nam het initiatief over en creëerde zeker vier goede mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Zelfs een strafschop leverde niets op. In een geweldige tweede helft kon de ploeg van DWO-trainer Dennis Olman (foto) uitlopen naar een terechte 0-3 overwinning. Kael Zulu en Gino Bergwerff stelden de overwinning veilig. Tussendoor werden er nog twee doelpunten onterecht afgekeurd door vermeend buitenspel. Aarlanderveen kreeg na de thee geen echte kans meer.

VVSB – Blauw Zwart

In Noordwijkerhout had Blauw-Zwart een collectieve faaldag. Niets lukte bij de ploeg uit Wassenaar, waardoor een terechte dikke nederlaag werd geleden. VVSB sloot na een 1-0 ruststand het duel af met een 5-0 zege. De thuisploeg had een goed scorend vermogen wat deels ook aan de bezoekers lag.

Nieuwkoop – Stompwijk’92

Koploper Nieuwkoop schoof eenvoudig Stompwijk’92 aan de kant. In de twintigste minuut profiteerde Sam Vijfhuizen van een fout van de Stompwijkse keeper en kon de 1-0 aantekenen. Ondanks nog een flink aantal kansen van de thuisploeg bleef deze stand op het bord tot aan de rust. In de tweede helft voegde Nieuwkoop nog drie treffers toe aan haar totaal. Joris Verweij (2x) en Thijs van der Zon bepaalden de eindstand op 4-0. Stompwijk’92 staat door de nederlaag nog steeds op een degradatieplaats.