Zaterdag 2E: Wilhelmus doet goede zaken in degradatiestrijd

Aan de Groene Zoom boekte Wilhelmus een verrassende en ruime overwinning op het hooggeplaatste Westlandia. Door de overwinning nam Wilhelmus afstand van de plekken die aan het seizoen rechtstreekse degradatie betekenen.

Tekst: Roland van der Linden

Al in de zevende minuut nam Wilhelmus de leiding in het duel met Westlandia. Een diepe bal kwam terecht bij Cedric Aké die de 1-0 aantekende. Zes minuten later ontsnapte Youri Bruno (foto) aan de verdediging van de Naaldwijkers en passeerde doelman Jari Duijvestijn: 2-0. Pas na achttien minuten kon Westlandia het eerste gevaar stichtten, maar Tim van Voort kon niet de aansluitingstreffer produceren. Van der Voort kreeg nog twee kansen voor de rust, maar wist het net niet te vinden.

De tweede helft was nog geen acht minuten oud of de derde treffer van de thuisploeg kon genoteerd worden. Met zijn tweede treffer zorgde Youri Bruno voor een 3-0 tussenstand. Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak voor Tim van der Voort. Na een diepe bal van Mees Mooiman zorgde hij voor de 3-1. Vlak voor tijd bracht Nick Hendrikse de 4-1 eindstand op het bord.

Lees verder