Zaterdag 2E: FC Skillz op pole-position voor titel na winst op Full Speed

‘De prijzen worden aan het einde van het seizoen verdeeld’ is een bekende terminologie in het voetbal, die – nu er nog twee wedstrijden naderen – volledig opgaat. In een eenzijdige wedstrijd was FC Skillz te sterk voor Full Speed en won dan ook met 4-0. Met de winst komt FC Skillz op pole-position te liggen voor het kampioenschap in 2E.

Tekst: Terry Konings     |       Foto’s: Winfried Klos

‘Verenigen doe je samen’ – de inmiddels bekende verenigingsleus van FC Skillz – kreeg ook op een zeer zonnig en goed bezocht sportpark Zonneveld uiting. Zo gaf de bekende ‘twaalfde man’ acte de présence middels de nodige sfeeracties, spandoeken, maar ook werd FC Skillz bij aanvang van de wedstrijd tegen Full Speed het veld op begeleid door haar Team Van de Week, dat dit keer het jeugdteam van de JO13-2 was.

Op voorhand hadden de voetbalkenners voorspeld, dat FC Skillz de Delftse muur van Full Speed zou moeten slechten en veelal de bal zou hebben. Deze voorspelling kwam dan ook geheel uit. Delftse Sportvereniging, opgericht in 1929 komt vanaf dit seizoen uit in het zaterdagvoetbal, daar waar het hiervoor traditioneel haar wedstrijden op de zondag speelde. De Delftenaren hadden een geweldig begin van de competitie, omdat ze de eerste vier wedstrijden ook wonnen en zichzelf toentertijd koploper mochten noemen. Na deze kick-start raakten ze meer en bekend met de wetten, maar vooral ook het gewicht van het zaterdagvoetbal, wat maakt dat ze vandaag de dag zelfs moeten strijden tegen (directe) degradatie.

FC Skillz etaleerde in de beginfase haar inmiddels bekende inclinatie voor de bal middels goed en vlot veldspel. Full Speed trok de Delftse muur van meet af aan op om het eerste Haagse doelpunt zolang mogelijk uit te stellen. Yassin Chentouf werd in de achttiende minuut na een weergaloze slalom in het strafschopgebied ten val gebracht met als gevolg een penalty voor FC Skillz. Chadion Melfor nam de honneurs waar, verzilverde deze en bracht hiermee FC Skillz op voorsprong: 1-0. De voorsprong zorgde voor wat meer smeerolie in de Haagse voetbalmotor, want tien minuten na de 1-0 viel ook de 2-0. Chadion Melfor haalde via een sprint de achterlijn en trok de bal bekeken terug, waarop Yassin Chentouf deze voor het intikken had: 2-0.

Als Full Speed eenmaal de gelegenheid had om wat aanvallende intenties te tonen, waren ze óf de bal middels de diverse slordigheden in de passing kwijt of de Hagenezen zaten er dusdanig kort op, dat het leek alsof de inclinatie voor de bal het enige was wat telde en ze de bal dus ook niet wilden delen met de tegenstander. Luttele minuten voor tijd pikte ook Saït Alparslan zijn doelpunt mee, via een verfijnd afstandsschot: 3-0.

Schade beperken

Na de doelwisseling voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Full Speed was simpelweg niet bij machte om een vuist te maken tegen het Haagse combinatiespel en had zich vooral de opdracht gegeven de schade beperkt te houden. Een groot compliment hiervoor is wel, dat de Delftenaren een ruime voldoende scoorden voor de taakvolwassenheid – onder aanvoering van een actief coachende doelman Reinder Pul – en de getoonde sportiviteit. Vele glimlachen over en weer en ‘dolletjes’ tussen de spelers onderling kenmerkten het verenigende gevoel tijdens de wedstrijd, want verenigen doe je immers samen, zo stelt FC Skillz.

De jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui bracht tussendoor wat wissels in om voor wat frisse energie te zorgen, want de vele kansen aan de kant van FC Skillz wilden er in de tweede helft immers niet meer in. Zo raakte de thuisploeg in 65e en 68e minuut nog tot twee keer toe de paal en vijf minuten later werd er een Haags doelpunt afgekeurd op basis van vermeend buitenspel. Ook de inmiddels ingevallen Murat Asig werd nog dreigend middels een goed genomen vrije trap, maar het doelpunt ten spijt. In de 89e minuut leverde Twan Schreiner na een demarrage een voorzet op maat af op Mohaned Osman, die beheerst voor de 4-0 zorgde en hiermee de eindstand bepaalde.

FC Skillz boekte met de 4-0 op Full Speed een soevereine zege en kan zich opmaken voor haar kampioensduel, daar waar het aan minimaal een gelijkspel genoeg heeft om haar tweede kampioenschap op rij te vieren.