Zaterdag 1B: Bijna-kampioen DSO wint met moeite bij hekkensluiter DHC

Voor aanvang van de wedstrijd DHC – DSO werd druk gespeculeerd over de kansen van DSO om al dit duel de kampioensvlag te kunnen hijsen. Dat koploper DSO zou gaan winnen bij hekkensluiter DHC, en nog wel met groot verschil, dat stond niet ter discussie. Op 10 december jl. eindigde de heenwedstrijd in Zoetermeer immers in een 9-0 zege voor DSO. De discussie ging over de kans dat de achtervolgers Die Haghe, Wippolder en VELO alle drie punten zouden verspelen, waarmee DSO dan kampioen zou zijn. Die kans werd niet al te hoog ingeschat. Maar je kon nooit weten…

Tekst: Wicher Schreuders          |       Foto’s: Alex Pronk

Al vijf minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Ed Pieterman (Wateringen) leek genoemde verwachting van een grote zege voor DSO uit te gaan komen. Na een afgeslagen voorzet kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Jurian Koevoets, die hard en onhoudbaar de 0-1 inschoot. De groen-zwarte thuisclub herstelde zich echter heel goed van deze tegenslag en toog vrolijk ten aanval. Vijf minuten later leidde dit tot een mooie aanvalsactie via Mo Chokoud en Iliass Oukhattou. Laatstgenoemde leek in kansrijke positie te gaan scoren, maar toen dat niet lukte speelde hij de bal naar de op links mee gekomen Mo Chokoud, die vervolgens schitterend in de verre bovenhoek scoorde: 1-1.

En dat na pas tien minuten spelen. Het redelijk goed opgekomen publiek (circa 250 toeschouwers) ging er eens goed voor zitten. In een verrassend genoeg gelijk opgaande wedstrijd kwamen er mogelijkheden voor beide doelen, maar vooralsnog bleven doelpunten uit. Na ruim een half uur spelen een onnodige gele kaart voor DHC-er Faysal Karoumi. Kort daarna, na 36 minuten spelen, werden spelers en publiek opgeschrikt door het tegen de grond gaan van diens tweelingbroer Brahim Karoumi, zonder dat de bal in de buurt was. Dit leidde tot een onderbreking van de wedstrijd van ongeveer een kwartier. Nadat Brahim Karoumi naar de kleedkamer was begeleid, werd de wedstrijd weer hervat, waarbij de spelers al snel hun gedachten toch weer bij het spel leken te hebben. Intussen werd Brahim Karoumi voor alle zekerheid toch met een ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Gelukkig kwam begin van de avond het geruststellende bericht dat hij  weer thuis was en dat hij mogelijk onwel was geworden door de vrij plotselinge warmte en een tekort aan ingenomen vocht, maar vooral dat het in feite weer redelijk goed met hem ging.

Na de doelwisseling allereerst een aardige aanvalsactie van Mo Chokoud namens de thuisclub, maar na veertien minuten spelen viel onverwachts de 1-2 door een hard diagonaal schot van Delano de Rooij vanaf de rechterkant in de verre bovenhoek. De Zoetermeerders vierden deze treffer uitbundig, want ze kregen het zeker niet cadeau. De groen-zwarten bleven ook daarna nog enkele keren gevaarlijk in de tegenaanvallen, maar pas na 33 minuten in de tweede helft viel de beslissing toen een voorzet van de rechterkant ongeveer op de penaltystip bij invaller Timo Reinhardt kwam, die in de linkerhoek in kon schieten. Daarmee was het dan 1-3 en was de wedstrijd beslist.

Het eindsignaal kwam dan ook met 1-3. De toeschouwers hadden in een zonovergoten stadion een hele aardige wedstrijd gezien, waarbij eenieder zich afvroeg waarom de thuisclub nu zo goed tegenspel kon bieden aan de bijna-kampioen DSO, terwijl in de nu gespeelde 24 wedstrijden veelal zeer grote nederlagen zijn geleden en slechts éénmaal gelijk is gespeeld. En dat tegen ploegen die veel minder zijn dan DSO. Dat is de vraag voor DHC.

De vraag voor DSO was een andere, namelijk of zowel Die Haghe, Wippolder en VELO punten zouden laten liggen. Al snel was bekend dat VELO zeer onverwachts met 1-0 had verloren bij UVS. Kort daarna werd bekend dat Die Haghe achter stond en uiteindelijk verloor bij sv Nootdorp (2-0). Vervolgens resteerde alleen de uitslag van de wedstrijd Wippolder – VUC, die pas om 16.00 uur was begonnen. Daar stond het lang 0-0, maar uiteindelijk werd het 2-0 voor Wippolder. Daarmee werd DSO nog geen kampioen, maar heeft de ploeg van trainer Bert de Best (voorheen in die rol bij DHC actief) officieel nog één punt uit twee wedstrijden nodig om de titel binnen te halen. Dat zal wel gaan lukken. Complimenten voor de groen-zwarte thuisploeg van trainer John de Letter, die zich niet alleen heel sportief, maar ook met goed voetbal heeft verweerd. Het is op basis van dit vertoonde spel tegen DSO verwonderlijk dat dit in eerdere wedstrijden niet al tot meer punten heeft geleid. Er zijn in deze competitie nog twee wedstrijden te spelen.