Zaterdag 1B: sv Den Hoorn vecht voor laatste kans en troeft Forum Sport af

Voor beide ploegen stond er zaterdag wat op het spel. sv Den Hoorn verkeert in de gevaarlijke zone (de laatste vijf) van de eerste klasse B. Forum Sport zou bij goede resultaten in de laatste drie wedstrijden nog een kans hebben voor de derde periode.

Tekst: Jean Nederlof          |       Foto’s: Aad van der Knaap

De boodschap dat er strijd geleverd moest worden was duidelijk, maar werd beter opgepakt door sv Den Hoorn dan door Forum Sport. Al in de negentiende minuut stond sv Den Hoorn met 2-0 voor door doelpunten van Donny Slot (kopbal) en Maurizio Marinacci (afstandsschot).

In de 26e minuut bracht Pjer Bom op slimme wijze de 2-1 op het bord, maar vlak voor rust was het opnieuw de goed spelende Donny Slot die volledig vrijstaand bij de tweede paal een voorzet van links raak kopte achter doelman Petter van Pruijssen: 3-1. En het is aan Petter van Pruijssen te danken dat het geen 4-1 werd. Met een uiterste krachtinspanning tikte hij een afstandsschot via de paal over de achterlijn. Een zeer teleurstellende eerste helft voor Forum Sport.

Na rust werd het nog erger voor de Voorburgers. Nadat Forum Sport een kwartier lang op de helft van sv Den Hoorn had gespeeld en wat kansen wist te creëren, viel het doelpunt aan de andere kant. Opnieuw te weifelend ingrijpen van de Forum Sport-verdediging gaf Ian van Baalen de kans de 4-1 binnen te schieten. De wedstrijd leek gespeeld, maar kreeg toch onverwachts nog een spannend slot.

Forum Sport-trainer Bas Steffens bracht twintig minuten voor tijd vier invallers in het veld en die brachten nieuw elan. Wellicht had sv Den Hoorn de eerste helft (te) veel energie verbruikt en tel daarbij op de wissels aan Forum Sport-kant en het nieuwe elan kantelde de wedstrijd volledig. Een herboren Forum Sport kwam door doelpunten van Sven Koppenol en Luuk Goedbloed terug tot 4-3 en ging vol voor de gelijkmaker. Kans na kans leverde het op, maar de gelijkmaker werd niet gescoord. De inhaalrace werd feitelijk te laat ingezet.

Daardoor was er toch een katterig gevoel aan de Forum Sport-kant (opnieuw onnodig puntenverlies) en bij sv Den Hoorn de opluchting dat het de laatste strohalm heeft gepakt voor behoud in de eerste klasse. En dit alles onder leiding van scheidsrechter Gerrit Beekman, die de wedstrijd goed aanvoelde en prima floot.

Forum Sport speelt de laatste twee wedstrijden in de competitie thuis tegen DHC en uit tegen HVV. sv Den Hoorn speelt eerst tegen sv Honselersdijk uit en op de laatste competitiedag thuis tegen Voorschoten’97.

 

Lees verder